LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Botam/Plūmem sestā vieta Junioru Pasaules čempionātā

Sestdien Insbrukā, Austrijā ar divvietīgo ekipāžu sacensībām un komandu stafeti noslēdzās 34. FIL Junioru Pasaules čempionāts kamaniņu sportā. Labāko sešinieku divvietīgo ekipāžu konkurencē noslēdza Latvijas duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri guva smagu traumu pirmajā braucienā, bet komandu stafetē Latvijai ceturtā vieta.


Bots/Plūme ļoti labi sāka pirmo sacensību braucienu, startā uzrādot otro labāko laiku, taču sportisti pieļāva lielu kļūdu trases lejas daļā, ietriecoties bortā pirms finiša. Tā dēļ smagu sasitumu guva Mārtiņš Bots, kurš trieciena rezultātā savainoja roku. Sportisti tomēr izlēma startēt arī otrajā braucienā, taču nebija spējīgi izraut startu, tādēļ arī zaudēja daudz laika trases gaitā. Pēc pirmā brauciena viņi ierindojās ceturtajā vietā, taču ar desmito laiku otrajā braucienā atkapās uz sesto vietu summā, 0.712 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Hannesa Orlamundera/ Paula Konstantīna Gubica. Sudrabs Krievijas pārstāvjiem Dmitrijam Bučņevam/Danīlam Kiļsejevam, bet bronza viņu tautiešiem Andrejam Šanderam/Semjonam Mikovam. Līdz bronzai Botam/Plūmem pietrūka mazāk kā pusotra sekundes desmitdaļa.


Lieliska debija Pasaules Junioru čempionātā Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam, kuri oficiāli startē jauniešu “A” grupā šosezon. Sportisti aizvadīja divus stabilus braucienus, abos uzrādot astoto laiku, kas arī summā deva astoto vietu 24 ekipāžu konkurencē.


Bota/Plūmes traumas dēļ komandu stafetē šoreiz Latviju pārstāvēja ļoti jauna komanda – kopā ar juniori Andu Upīti uz starta stājās Gints Bērziņš un Eduards Ševics-Mikeļševics. A. Upīte startēja kā pirmā un pēc sava brauciena komandu ierindoja sestajā vietā. Gints Bērziņš otrajā etapā spēja atgūt nedaudz laika un pacēla komandu uz ceturto vietu, ko Ševics-Mikeļševics/Krasts noslēdzošajā etapā spēja noturēt. Uzvarētājiem mājiniekiem austriešiem mūsējie piekāpās par 0.968 sekundēm.


Esmu ļoti apmierināts ar komandas stafetes rezultātu. Visi parādīja stabilus labus braucienus, pat ņemot vērā, ka stafetē nevarēja piedalīties labākais divnieks un labākā meitene. Komanda iekšienē valda ļoti laba atmosfēra, sportisti viens otru atbalsta, visi bija ļoti pozitīvi uzlādēti, jo treniņos tiešām veicās izcili. Sacensībās nedaudz veiksme no mums novirzījās un nemācējām izmantot mums dotās iespējas, startējot ar diezgan jaunu komandu,” atzīst junioru izlases treneris Zintis Šaicāns.


G. Bērziņš piektdien lieliski aizvadīja savas debijas sacensības junioros, finišējot astotajā vietā. Jaunais sportists gan atzīst, ka bija spējīgs pacīnīties arī par augstākām vietām: “Pirmajā braucienā mazliet nepaveicās ar laikapstākļiem. Neilgu laiku pirms mana brauciena sāka stipri snigt, līdz ar to ledus palika lēnāks. Pie salīdzinoši laba brauciena vien tikai 11. pozīcija. Otrais brauciens varēja būt labāks. Trases lejas daļā pieļāvu mazas kļūdiņas, kas liedza pacīnīties par augstāku pozīciju. Kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu šajā čempionātā. Zinu, uz ko tiekties, un to arī centīšos sasniegt. Jauniešu konkurencē esmu aizvadījis ļoti labus braucienus šosezon, un centīšos to izdarīt arī nākamajos divos posmos Vācijā.


Sacensības junioriem pēc nedēļas turpināsies Vinterbergā, Vācijā, kur norisināsies Junioru Pasaules kausa piektais posms.

2019.02.02. 5349
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK