LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

67. FIL Kongress norisināsies Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā

14. un 15. jūnijā Ļubļanā tiks aizvadīts Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) 67. kongress, kurā notiks balsošana par dažādiem federācijai aktuāliem jautājumiem. Kongresā piedalīsies arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijas pārstāvji.


Kā ik gadu, kongresā tiks apstiprināts nākamās sezonas Viessmann Pasaules kausa kalendārs, kā arī Junioru un jauniešu pasaules kausa programma. Pēc pašreiz zināmā plāna Siguldā plānots sezonas sestais Viessmann Pasaules kausa posms, kas notiks 2020. gada janvāra beigās.


Kongresā paredzēts ievēlēt federācijas pirmo mārketinga viceprezidentu, kas tās 62 pastāvēšanas gadu laikā vēl nav noticis. Uz šo amatu ir pieteicies tikai viens kandidāts – vācietis Tomass Švābs (Thomas Schwab), kurš astoņdesmito gadu beigās izcīnījis gan Olimpisko spēļu, gan Eiropas un Pasaules čempionātu godalgas divvietīgo ekipāžu konkurencē.


Kongresa dienaskārtībā paredzēts arī noteikt 2021. un 2023. gada Pasaules čempionātu norises vietas. 2021. gada čempionātu bija paredzēts rīkot Kalgarī, Kanādā, taču trases uzlabošanas darbu dēļ tas varētu tikt pārcelts uz Vistleras trasi. 2023. gada čempionātam pieteikusies tikai Oberhofas trase Vācijā.


Zīmīgu jubileju šomēness svinēs FIL prezidents Jozefs Fends (Josef Fendt), kurš šajā amatā nonāca pirms 25 gadiem. Federācijas pastāvēšanas vēsturē tai ir bijuši tikai divi prezidenti - Berts Isatišs (Bert Isatitsch), kurš amatā bija kopš tās dibināšanas 1957. gadā līdz 1994. gadam. J. Fends tika ievēlēts 1994. gada 25. jūnijā. 


Nedaudz vēlāk kā nedēļu pēc kongresa, 24. jūnijā, Starptautiskā Olimpiskā komiteja lems par 2026. gada Olimpisko spēļu norises vietu. Savu dalību pieteikusi arī Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kura iecerējusi kamaniņu, bobsleja un skeletona disciplīnas aizvadīt Siguldas trasē. Izvēle 24. jūnijā notiks starp Zviedriju un Itāliju, kas vienīgās nav atsaukušas savu dalību.

2019.06.12. 6423
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK