LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kivlenieks un Šici izcīna godalgas septītajā Viessmann Pasaules kausa posmā

Sestdien Oberhofā notiekošajā septītajā Viessmann Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Inārs Kivlenieks izcīnīja bronzu vīru konkurencē, kas ir sportista otrā individuālā godalga karjerā, savukārt divvietīgo ekipāžu konkurencē sudrabs brāļiem Andrim un Jurim Šiciem.


Tāpat kā pirms nedēļas sestajā Viessmann Pasaules kausa posmā Siguldā, arī šonedēļ Oberhofā siltie laikapstākļi krietni ietekmēja ledus kvalitāti un arī vietu sadalījumu rezultātu tabulā. Vīru sacensībās pēc pirmā brauciena visi četri Latvijas sportisti uzrādīja līdzīgu laiku trasē un ieņēma 11. līdz 14. vietu - Riks Kristens Rozītis 11. vietā, Kristers Aparjods 12. vietā, Artūrs Dārznieks 13. vietā un Inārs Kivlenieks 14. vietā. Otrajā braucienā rezultātus spēcīgi ietekmēja laikapstākļi un ledus ar katru braucienu palika arvien lēnāks. I. Kivleniekam otrajā braucienā 11. labākais laiks, taču summā tas ļāva ieņemt trešo vietu, piekāpjoties vācietim Johanesam Ludvigam un krievam Semjonam Pavļičenko. Tikai deviņas tūkstošdaļas lēnāks divu braucienu summā bija Kristers Aparjods, kuram ceturtā vieta. A. Dārzniekam otrajā braucienā 16. rezultāts un summā 10. vieta, bet Rikam Kristenam Rozītim 21. vieta braucienā un 20. vieta summā.


Divvietīgo ekipāžu konkurencē pirmajā braucienā otro labāko laiku uzrādīja Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuri šosezon vēl nav kāpuši uz goda pjedestāla, taču otrajā braucienā desmitais rezultāts un summā ceturtā vieta. Brāļi Šici pirmajā braucienā uzrādīja desmito labāko laiku, taču ar otro labāko laiku otrajā braucienā pakāpās uz otro vietu arī summā. Kārtējo uzvaru šosezon svinēja vācu duets Tobias Vendls/Tobias Arlts, savukārt bronza viņu tautiešiem Robinam Goikem/Dāvidam Gammam. Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs tika diskvalificēti pēc pirmā sacensību brauciena neatbilstoša svara dēļ.


Sacensības rīt turpināsies ar dāmu startiem un ceturto Viessmann komandu stafetes Pasaules kausa posmu kopā ar BMW, ko varēs vērot tiešraidē TET televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms Helio iTV, Helio vTV un lietotnē Shortcut.


Sacensību programma:
Svētdiena
10:30 1. brauciens sievietes
11:55 2. brauciens sievietes
14:00 komandu stafete

2020.02.01. 3253
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK