LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Par vietu pamatsacensībās Leikplesidā, ASV cīnīsies arī Frančeska Bona

Ceturtdien, 7. decembrī, Leikplesidas ledus trasē, ASV, ar kvalifikācijas sacensībām Eberspächer Pasaules kausa pirmajam posmam tiks atklāta 2023./2024. gada starptautiskā kamaniņu sporta sezona.

Nāciju kausā jeb kvalifikācijas sacensībās no Latvijas sportistiem piedalīsies tikai Frančeska Bona. Pārējie sportisti – Elīna Ieva Vītola, Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa, Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Anda Upīte/Sanija Ozoliņa un Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna – ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspächer pasaules kausa posmos.

Zintis Šaicāns: “Leikpleisida ir viena no sarežģītākajām trasēm pasaulē. Šajā trasē vairākas reizes ir bijuši tikai Kristers ar Kendiju, pārējie atlēti šeit ir pirmo reizi. Tāpēc, pirmos treniņus gaidot, man bija neliels satraukums. Jāsaka godīgi, beidzoties treniņu nometnei, biju patīkami pārsteigts, jo atlēti rādīja labu sniegumu, iepazīstot trases sarežģītās virāžas. Manuprāt, treneru kolektīvs ir paveicis lielisku darbu, veicot trases analīzi, līdz ar to arī sportistiem ir iedota maksimāli laba informācija, lai apgūtu sarežģītās trases nianses.”

Eberspächer Pasaules kausa pirmajā posmā startēt pieteikušies 26 vīrieši, 28 sievietes, 11 sieviešu divvietīgās ekipāžas un 19 vīriešu divvietīgās ekipāžas no 19 valstīm.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.

 

Piektdiena, 8. decembris

16.00  1. brauciens VĪRIEŠU un SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

17.45  2. brauciens VĪRIEŠU un SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

19.40  1. brauciens VĪRIEŠI

21.10  2. brauciens VĪRIEŠI    

 

Sestdiena, 9. decembris

16.30  1. brauciens SIEVIETES

17.50  2. brauciens SIEVIETES

19.15  BMW Sprinta kauss VĪRIEŠI

20.00  BMW Sprinta kauss VĪRIEŠU un SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

21.05  BMW Sprinta kauss SIEVIETES

 

 

2023.12.06. 1033
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK