LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Dukurs: Siguldas trase PK posmam sagatavota augstā līmenī

Siguldas bobsleja un kamaniņu trase, kurā šīs nedēļas nogalē norisināsies Pasaules kausa ceturtā posma sacensības kamaniņu sportā, būs sagatavota augstākajiem standartiem atbilstošā līmenī.


Siguldas bobsleja un kamaniņu trases direktors Dainis Dukurs stāsta, ka atbildīgie darbinieki gaidāmajām sacīkstēm sākuši gatavoties laikus: „ledus brigāde mums ir divpadsmit cilvēku sastāvā. Tie ir cilvēki, kuriem jānodrošina pēc iespējas kvalitatīvāks ledus atkarībā no laika apstākļiem, jo ledus tiek gatavots zem atklātas debess. Domāju, ka trase ir laba – mēs jau iepriekš gatavojāmies un piestrādājām pie trases profiliem”.


Nelieli sarežģījumi radušies dažu valstu sportistiem, kuru kamanas un tehnika kavējas daudzviet Eiropā nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ. Tomēr sagaidāms, ka otrdien smagās automašīnas tiks līdz Siguldai. Otrdien Siguldā plāno ierasties arī ārzemju kompānija, kas atbildīga par laika ņemšanas iekārtām.


Siguldas trasē otrdien jau aizvadīti pirmie treniņbraucieni, kuros piedalījās galvenokārt mazāk pieredzējuši sportisti. Pēc Dukura teiktā, otrdien trases ledus bijis apzināti lēnāks, jo daudziem no šiem sportistiem Siguldas trase ir sveša. Trešdien un ceturtdien treniņos ledus būs ātrāks, kā tas vajadzīgs elites klases sportistiem.


Kā ziņots, uz Pasaules kausa ceturtā posma sacensībām Siguldā ieradušies 140 sportisti no 27 valstīm. Piektdienas rītā paredzētas Nāciju kausa sacensības, kas ir kā atlase PK sacensībām, kā arī treniņbraucieni līderu grupām.


Pasaules kausa ceturtā posma sacīkstes Siguldā sāksies sestdien, 15.decembrī, pulksten 09:10, kad startēs dāmas, bet plkst. 11:45 trasē dosies divnieku ekipāžas. Svētdien, 16.decembrī, pulksten 09:10 paredzēti braucieni kungiem, bet 12:45 – komandu stafete. Visus braucienus būs iespējams vērot telekanāla TV6 tiešraidēs.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2012.12.11. 9557
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK