LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Riks Kristens Rozītis izcīna sudraba godalgu

Šodien Siguldā ar vīru startu turpinās 45. FIL Pasaules čempionāts (PČ) kamaniņu sportā. Paralēli šim čempionātam notiek arī sacensības sportistiem vecuma grupā līdz 23 gadiem.


Sacensību pirmajā daļā spēkiem mērojās 37 kungi, kuru vidū bija arī Latvijas sportisti Inārs Kivlenieks un U-23 vecuma grupā startējošie Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis un Kristers Aparjods.


45.FIL PČ pieaugušo ieskaitē spēkiem mērojās 25, bet U-23 vecuma grupā 12 sportisti.


Visveiksmīgāks šis čempionāts bija mūsu pieaugušo izlases jaunākajam dalībniekam Rikam Kristenam Rozītim, kurš savā vecuma grupā – U-23 izcīnīja sudraba godalgu, bet pieaugušo konkurencē augsto 10.vietu 45.FIL Pasaules čempionātā.


Pirmais brauciens


Pirmajā braucienā no latviešiem veiksmīgākais bija Riks Kristens Rozītis, kurš finišēja pēc 48.489 sekundēm, tādejādi pēc pirmā brauciena ierindojoties 10.v. pieaugušo ieskaitē un 4.v. U-23 ieskaitē. Sacensību līderim Pavlichenko Semen no Krievijas Riks piekāpās par 0,352 sekundēm. Bet no U-23 līdera Dominik Fischnaller (ITA) viņš atpalika par 0.332 sekundēm. ‘’Nebija slikti, bet varēju nobraukt labāk. Gribēju pielikt kāju pie ledus, bet sacensībās nedrīkst riskēt, jo zaudēsi laiku. Otrajā braucienā būs!, ‘’atklāj Riks.


Otrs ātrākais no mūsu izlases bija Inārs Kivlenieks – 14.vieta pēc pirmā brauciena (48.597 sek.). ‘’ Augšā bija maza kļūdiņa. Arī trases lejas daļā ātrums bija par mazu. Ļoti gribētos iekļūt desmitniekā,’’ stāsta Kivlenieks.


Savukārt Artūrs Dārznieks un Kristers Aparjods pēc pirmā brauciena ierindojās attiecīgi septītajā un devītajā vietā. Kristers Aparjods savu pirmo braucienu komentē šādi:’’ 11.virāžā man sākās problēmas. Ir vajadzīga meistarība, lai to vietu izietu. Jau treniņos man šeit bija problēmas, tāda kā cīņa ar trasi. Šoreiz netiku gala. Pieredzes trūkums. Protams, gribējās sasniegt daudz labāku rezultātu. Bet tas ir mans pirmais pasaules čempionāts pie pieaugušajiem un tas dod papildus stresu.’’


Otrais brauciens


Artūrs Dārznieks otro braucienu veicot 48.446 sekundēs savu sniegumu uzlabo par piecām desmitdaļām un divu braucienu summā uzrāda laiku 1minūte 37.434 sekundes. Šāds rezultāts Artūram ļāva 45.FIL Pasaules čempionātā U-23 vecuma grupā izcīnīt augsto 4.vietu, bet pieaugušo ieskaitē ierindoties 15. vietā. Savu šodienas sniegumu Artūrts komentā šādi: ’’ Pirmais brauciens bija katastrofa. Biju ļoti dusmīgs. Ja pirmajā braucienā 14. virāžā nebūtu pieļāvis kļūdu, viss būtu ļoti ļoti labi. Desmitniekā es elementāri varēju būt, bet nu ko darīt.''


Inārs Kivlenieks otro braucienu veicot 48.694 sekundēs savu sniegumu diemžēl neuzlabo. Divu braucienu summā uzrādot laiku 1minūte 37.291sekundes 45.FIL Pasaules čempionātā ierindojas 12.vietā. ‘’ Pirmajā braucienā nedaudz nepareizi izvēlējos slidu apstrādi, biju domājis, ka ārā būs siltāks laiks. Otrajā braucienā to izlaboju, bet problēma bija tāda, ka otrā brauciena laikā augšā bija ļoti stiprs vējš. Kamana pati sāka griezt virāžā, un es jau neko nevarēju izdarīt. Teicu trenerim, lai iet runāt, arī kanādietim tas pats notika, bet pārbraukt neatļāva. Neesmu galīgi apmierināts. Gribēju iekļūt sešiniekā, ‘’stāsta Inārs.


Arī Riks Kristens Rozītis otrajā braucienā savu sniegumu neuzlabo - 48.635 sekundes. Divu braucienu summā uzrādot laiku 1minūte 37.124 sekundes Riks 45.FIL Pasaules čempionātā pieaugšo ieskaitē ierindojas 10. vietā, bet U-23 vecuma grupā izcīna 2. vietu. ‘’ Otrajā braucienā man bija vairāk kļūdu nekā pirmajā. Uzreiz pēc pirmās virāžas kamanas kaut kā ne tā noslīdēja, un tas izsita no līdzsvara. Iespējams vēja dēļ. Trase šodien ir vienkārši ideāli sagatavota. Gribēju būt piecpadsmitniekā. Protams, nokļūt desmitniekā būtu labi, bet esmu pilnībā apmierināts ar savu vietu. Uzskatu, ka priekš pirmās reizes pie pieaugušajiem, tas ir labs rezultāts. Ar medaļu U – 23 grupā, protams, esmu apmierināts. Viss ir ļoti labi. Ar tādu startu, kāds man tagad ir, par trijnieku pieaugušo ieskaitē es nevaru cīnīties. Varbūt varētu cīnīties par sešinieku. Vasarā būs vairāk jātrenējas, ’’ komentē Riks.


Mūsu junioru izlases līderis Kristers Aparjods pēc pirmajā braucienā uzrādītā laika nekvalificējās otrajam braucienam. Kopsumā tas Kristeram ļāva 45.FIL Pasaules čempionāta U-23 ieskaitē ierindoties 8.vietā, bet pieaugušo ieskaitē 25.pozīcijā.


Par 45.FIL Pasaules čempionu šodien tika kronēts Pavlichenko Semen no Krievijas, bet par U-23 vecuma grupas čempionu tika atzīts cits Krievijas sportists Peretjagin Alexandr. 

2015.02.15. 8025
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK