LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

"I could thank a lot of people for this medal," says Kristers Aparjods after earning Gold medal

Kā jau ziņojām, tad šodien Austrijā Insbrukas trasē Pasaules kausa izcīņas 4.posmā junioriem triumfēja Latvijas junioru izlases līderis Kristers Aparjods. Pēc uzvaras aicinājām Kristeru uz saru.


 - Krister, kam Tu varētu pateikt paldies par šo medaļu?


 - Par šo medaļu paldies varētu pateikt daudziem. Gan sev, gan treneriem un gan jau arī tam, ka pirms sezonas bija iespēja atbraukt uz šo trasi un nedaudz patrenēties. Tas manuprāt arī bija vislielākais pluss, jo jau tad trasi piebraucu diezgan labi.


- Vai ar braucieniem esi apmierināts, jeb vairāk priecē pats rezultāts?


- Ar braucieniem apmierināts biju jau treniņos. Vairākas reizes laboju savu personīgo rekordu. Bija sajūta ka jābūt labi. Pirms pamatsacensībām - numuru braucienā nobraucu diezgan labi. Jā, bija maza kļūdiņa trases vidus daļā un beigās. Sacensībās gāju uz maksimālo, kā vienmēr. Pirmo braucienu veicu stabili. Jutu, ka rezutāts nekur neizpaliks. Pirms sacesībām savā prātā kā līderus izcēlu vēl divus sportitus. No Austrijas Jonasu un Teo no Itālijas. Jonas pirmajā braucienā kļūdījās. Tad sapratu, ka liela uzmanība jāpievērš Teo. Tā arī bija. Pēc pirmā brauciena no itāļa atpaliku vien par vienu  sekundes simtdaļu. Uz otro braucienu sevi noskaņoju, ka jāizbrauc tīri. Nedaudz nesanāca. Kļūdījos pēc 9. virāžas, bet finišā tomēr iebraucu ar labāku rezultātu. Austrietis bija veicis ļoti labu braucienu, tas arī parādījās rezultātā, kad zaudēju apmēram 2 desmitdaļas vienā braucienā. Tad brauca itālis, kurš pieļāva diezgan rupju kļūdu trases lejas daļā, kas ļāva man būt visātrākajam. Ledus ir slidens un tāds ir sports.


- Kas Tev gatavo tehniku?


- Pārsvarā to daru es pats, bet vienmēr līdzās ir treneri, kuri pasviež kādu labu domu un ideju.


- Kā Tu domā, vai konkurenti no Tevis baidās? Ciena? Uzrunā?


 - Domāju, ka ciena un uzskata par cienīgu konkurentu. Pats nejauši esmu dzirdējis ka tieku aprunāts labā nozīmē.

2015.12.12. 7026
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK