LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijai bronza PČ dramatiskā cīņā

Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un brāļu Andra un Jura Šicu divnieku ekipāža olimpiskajā Visleras trasē naktī uz svētdienu izcīnīja trešo vietu jeb bronzas medaļas komandu sacensībās Pasaules čempionātā kamaniņu sportā.


Latvieši par nieka 0,008 sekundēm apsteidza austriešus, savukārt 5.vietā esošie amerikāņi no Latvijas atpalika 0,012 sekundes. Pasaules čempionu titulu izcīnīja vācieši (Natālija Gaizenbergere, Felikss Lohs, Vendls/Arlts), bet sudrabs mājiniekiem kanādiešiem (Aleksa Goha, Sems Ednijs, Valkers/Snits). Latvijas komanda uzvarētājiem zaudēja 1,028 sekundes.


Vistlerā izcīnītā 3.vieta ir 11 medaļa Latvijas sportistiem pasaules čempionātos – PSRS laikos dāmu konkurencē pilns medaļu komplekts Verai Zozuļai, kā arī zelta godalga divniekam Dainis Bremze/Aigars Kriķis. Pēc neatkarības atjaunošanas, sudrabs un bronza Mārtiņam Rubenim kungu konkurencē 2003. un 2004.gadā, bronza brāļim Šiciem Čezānā 2011.gadā, kā arī trīs medaļas komandu sacensībās – 2003.gadā Siguldā (Rubenis, Anna Orlova, Zigmārs Berkols/Sandris Bērziņš), 2008.gadā Oberhofā un 2009.gadā Leikplesidā (abos PČ komandā startēja Maija Tīruma, Guntis Rēķis, Šics/Šics).


Pirms 2013.gada PČ stafetes sacensībām, sestdien Vistlerā norisinājās sacīkstes dāmām, kurās Latvijas vienīgā pārstāve – Elīza Tīruma – izcīnīja 10.vietu. Tīruma pēc pirmā brauciena ieņēma augsto 6.vietu, kas deva līderpozīciju U-23 grupā, taču otrajā piegājienā uzrādītais 14.labākais laiks neļāva būt augstāk par 10.vietu summā pie pieaugušajiem, un nācās samierināties ar 4.vietu U-23 vecuma grupā. Par pasaules čempioni kļuva Natālija Gaizenbergere no Vācijas, kurai Tīruma zaudēja 0,567 sekundes. Otrajā vietā vāciete Anke Višņevski, bet trešā kanādiete Aleksa Goha.


U-23 grupā par uzvarētāju kļuva vāciete Ailīna Friša, otrajā un trešajā vietā atstājot kanādietes Kimberliju Makreju un Ariannu Džounsu. E.Tīrumai līdz trešajai vietai pietrūka nepilnas piecas sekundes simtdaļas.


Kā ziņots, piektdien Vistlerā čempionātu aizvadīja divnieku ekipāžas un kungi. Brāļu Andra un Jura Šicu ekipāža izcīnīja 6.vietu, Oskars Gudramovičs ar Pēteri Kalniņu ierindojās 10.vietā, savukārt kungu konkurencē Ināram Kivleniekam 9.vieta, Mārtiņš Rubenis bija 12., savukārt Kristaps Mauriņš ieņēma 26.pozīciju, kas pasaules čempionāta U-23 ieskaitē viņam deva augsto 5.vietu.


Kamaniņu sportistiem šajā sezonā starptautiskajā apritē atlikušas divas sacensības – pēc nedēļas PK posms Leikplesidā, bet februāra beigās noslēdzošais PK posms Sočos.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.02.03. 9559
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK