LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kivleniekam un Gudramovičam/Kalniņam TOP3 Nāciju kausā Kēnigzē

Ar Nāciju kausa sacensībām Kēnigzē, Vācijā piektdien sācies 6. Viessmann Pasaules kausa izcīņas posms. Labākie starp latviešiem Inārs Kivlenieks un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kuriem attiecīgi 1. un 2. vieta, starp dāmām Elīza Cauce ceturtā.


Vīru konkurencē Inārs Kivlenieks aizvadīja pārliecinoši labāko braucienu, uzrādot pirmo laiku startā un arī finišā. Tuvākais sekotājs austrietis Armins Fraušers no I. Kivlenieka atpalika par 0.045 sekundēm, bet viņa tautietis 3. vietas ieguvējs Niko Gleiršers par 0.050 sekundēm. Pamatsacensībām kvalificējies arī Artūrs Dārznieks, kuram trasē pieļautās kļūdas neļāva pakāpties augstāk par 17. vietu (+0.603).


Šajā posmā nestartē Kristaps Mauriņš, kurš trenējas Siguldā un gatavojas Eiropas čempionātam, kā arī Riks Kristens Rozītis, kurš pirms Jaunā gada guva rokas lūzumu un vairs arī nepretendē uz starta vietu 2018. gada Olimpiskajās spēlēs.


Starp dāmām labākā Elīza Cauce, kura arī aizvadīja stabilu braucienu, finišā par 0.479 sekundēm piekāpjoties uzvarētājai vācietei Džesikai Tībelai. 6. Viessmann Pasaules kausa posmam kvalificējušās arī Kendija Aparjode un Ulla Zirne, kurām attiecīgi 8. un 12. vieta.


Divnieku ekipāžu sacensībās Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš arī aizvadīja stabilu braucienu un par 0.068 sekundēm piekāpās vien itāļu duetam Ivanam Nagleram/Fabianam Malleieram. Kritens Putins/Imants Marcinkēvičs trases vidusdaļā arī cīnījās par vietu labāko sešiniekā, taču kļūdījās un finišā 10. vieta, kas ir pietiekami, lai startētu pamatsacnesībās.


Starta vietu 6. Viessmann Pasaules kausa posmā jau ir nodrošinājuši Andris un Juris Šici, kā arī Kristers Aparjods.


6. Viessmann Pasaules kausa posma raidlaiki sestdien, 6. janvārī, tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV 12:10 un 13:30, kad sacentīsies divnieku ekipāžas, un 15:15 un 19:00 (atkārtojums) sievietes, bet svētdien, 7. janvārī, 11:35 un 13:00 vīriešu braucieni, kam 15:05 sekos komandu stafete.

2018.01.05. 7188
Supporters »

All supporters
By continuing homepage browsing you accept this page cookies.    OK