LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos

Sestdien, 23. februārī, Sočos, Krievijā aizvadīta Viessmann Pasaules kausa devītā posma pirmā sacensību diena, kad uz starta stājās divvietīgās ekipāžas un dāmas. Vēl viens augstvērtīgs rezultāts brāļiem Šiciem, kuriem piektā vietā, kā arī Kendijai Aparjodei, kura sezonu noslēdza ar ceturto vietu dāmu konkurencē.


Brāļi Šici jau pēc pirmā brauciena ierindojās piektajā vietā, taču otrajā braucienā uzrādīja pat ceturto labāko laiku, kas gan summā neļāva pakāpties. Uzvarētājiem krieviem Aleksandram Deņisevam/Vladislavam Antonovam mūsu sportisti divu braucienu summā piekāpās par 0.234 sekundēm. Sudrabs vāciešiem Toni Egertam/Sašam Benekenam, bet bronza vēl vienai mājinieku ekipāžai Vsevolodam Kaškinam/Konstantīnam Koršunovam.


Neveiksmīgs pirmais brauciens izvērtās Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, kuri tobrīd ierindojās 12. vietā. Otrajā braucienā sportisti uzrādīja piekto labāko laiku, kas summā ļāva pakāpties uz astoto vietu. Latvijas jaunākā ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs pēc pirmā brauciena noslēdza labāko desmitnieku, bet otrajā braucienā un summā ieņēmu 11. vietu.


Dāmu konkurencē lielisks sezonas noslēgums izvērtās Kendijai Aparjodei, kura finišēja nepilnu pusotru sekundes simtdaļu aiz goda pjedestāla. Sportiste jau pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, taču otrajā braucienā uzrādīja pat trešo labāko laiku, kas gan summā neļāva ielauzties labāko trijniekā. Uzvara titulētajai vācietei Natālijai Geisenbergerei, sudrabs krievietei Viktorijai Demčenko, bet bronza vācietei Dajanai Eitbergerei.


Neveiksmīgas sacensības izvērtās Elīzai Caucei, kura pēc pirmā brauciena ierindojās astotajā vietā un lieliski sāka otro braucienu, pēdējā starpfinišā pat esot līderes pozīcijā, bet kļūda trases lejasdaļā lika atkāpties uz 11. vietu braucienā un desmito vietu summā. Arī Ullai Zirnei neizdevies starts, jo pirmajā braucienā sportiste ierindojās tikai 18. vietā, bet ar piekto rezultātu otrajā braucienā spēja pakāpties uz 14. vietu.


Sacensības svētdien turpināsies ar vīru startiem, kā arī sprinta sacensībām un komandu stafeti. Sprinta sacensībām pēc pirmās sacensību dienas kvalificējušies visi Latvijas sportisti.



Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
Šiciem un Aparjodei TOP6 Sočos
2019.02.23. 7752
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK