LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aizvadīta viena no medaļām bagātākajām sezonām

2019./2020. gada sezona Latvijas kamaniņu sportistiem bija ražena gan pieaugušo, gan jauniešu un junioru konkurencē. Kopā Pasaules kausa posmos, Pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī trešajās Jaunatnes Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnītas 35 medaļas. Sezonas kopvērtējumā trešā vieta brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kuriem arī pirmā vieta sprinta kausā.


Pieaugušo izlases treneris Kristaps Mauriņš atzīst, ka, neskaitot sezonas, kad tika izcīnītas olimpiskās medaļas, šī ir līdz šim labākā un raženākā sezona Latvijai. Pasaules čempionātā izcīnītas divas medaļas, kā arī 4. vieta Kendijai Aparjodei un 5. vieta Kristeram Aparjodam. Bronza arī Eiropas čempionāta komandu stafetē. "Līdz šai sezonai nevienu reizi individuālajās Pasaules kausa sacensībās latviešu kamaniņu braucējiem nebija izdevies izcīnīt zelta medaļu, šogad tas tika izdarīts četras reizes. Domāju, ka esam uzņēmuši pareizo virzienu tuvojoties olimpiskajām spēlēm Ķīnā. Mums komandu veido gudri un savā jomā profesionāli treneri - kamanu tehnika ir augstākajā līmenī un konkurētspējīga ar pasaules lielvalstīm. Ir sperts liels solis fiziskās sagatavotības uzlabošanā, kā arī organizētība komandas iekšienē pēdējos gados ir uzlabojusies. Bez tā visa priecē arī sportistu profesionālā attieksme un spēja sasniegt šo augsto rezultātu. Patīkami, ka pēdējās divas sezonās kopš Phjončhanas olimpiskajām spēlēm mūsu sportistu rezultāti ir ar augšupejošu līkni. Tagad, pēc aizvadītās sezonas, atvilksim mazliet elpu, savedīsim kārtībā veselību, un sāksim cītīgi gatavoties nākamajai pirmsolimpiskajai sezonai. Jāanalizē šosezon paveiktais un jāturpina strādāt," komentē K. Mauriņš.


Arī junioru izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns sezonu vērtē kā izdevušos. Iepriekšējās sezonaš ieguldītais darbs atmaksājās ar medaļām gan trešajās Jaunatnes Ziemas olimpiskajās spēlēs (JZOS), gan Eiropas un Pasaules čempionātos.


"Sezonu sākām ar kvalifikācijas sacensībām JZOS 2020, kurās veiksmīgi nostartējām, līdz ar to visa Latvijas jauniešu izlase varēja pilnā sastāvā doties uz spēlēm Šveicē. Šīs bija arī manas debijas spēles kā izlases vecākajam trenerim, kā dēļ arī pats jutu lielu atbildību un mērķis bija izcīnīt medaļas. Par jauniešu olimpisko čempionu kļuva Gints Bērziņš, vicečempioniem divniekos Kaspars Rinks/Ardis Liepiņš, bronzas medaļas ieguva Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna un komandu stafetē tika izcīnīta 3. vieta. Vērtēju šīs kā augstvērtīgākās sacensības manā trenera karjerā," atzīst Z. Šaicāns, "Eiropas junioru čempionāts nebija līdz galam izdevies, bet, lai kaut ko sasniegtu, ir kaut kas jāziedo. Šajā reizē tas bija Eiropas junioru čempionāts, kur vienīgo godalgu izcīnīja Sigita Bērziņa izcīnīja, finišējot 3. vietā. Savu lomu nospēlēja arī siltie laika asptākļi, kuri latviešu kamaniņām bija nevisai parocīgi. Junioru Pasaules čempionātā tika izcītītas divas godalgas, kur fantastisku sniegumu demonstrēja Gints Bērziņš. Viņš piekāpās tikai Vācijas nacionālās izlases dalībniekam, kurš bija startējis arī vairākos posmos pieaugušo konkurencē. Komandu stafetē nieka padsmit sekundes simtdaļas šķīra Latvijas junioru izlasi no čempionu titula."


Treneris ir pārliecināts, ka aizvadītā sezona gan sportistiem, gan treneriem devusi lielu pieredzi: "Ir daudz lietu, kam nepieciešams pievērst lielāku uzmanību kā līdz šim, jo rezultātu latiņa ir pacelta ļoti augstu. Vēlos teikt lielu paldies Latvijas Kamaniņu sporta federācijai, Murjāņu Sporta ģimnāzijai un Latvijas nacionālajai izlasei par sniegto atbalstu. Ļoti augstu vērtēju savas izveidotās komandas saliedētību un gatavību palīdzēt vienam otram, kas bija redzams svarīgākajās šīs sezonas sacensībās. Esmu gandarīts, ka viens no manas karjeras lielākajiem mērķiem tika realizēts par 100%."


Gan juniori un jaunieši, gan pieaugušie šobrīd turpina individuālos treniņus. Kopīga gatavošanās nākamajai sezonai sāksies maijā.


 





2020.03.20. 4558
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK