LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kristaps Mauriņš - jārāpjas pirmajā desmitā

Šodien Lillehammeres trasē, turpinājās Viessmann Pasaules kausa izcīņas 1.posms kamaniņu sportā. Uz starta izgāja 32 vīri.



Latviju šodien pārstāvēja vīru trio – Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš.



Pirmais trasē devās Inārs, kas pirmajā braucienā uzrādot laiku 49.599 sek ierindojās 20.vietā. Viņam pa pēdām sekoja Kristaps Mauriņš, kas ar rezultātu 49.624 sek bija divas pozīcijas zemāk - 22.vieta. Bet Mārtiņš Rubenis, kas, pirmajā braucienā, no mūsu trio, trasē devās pēdējais, spēja apsteigt savus komandas biedrus un uzrādot laiku 49.400 sek ieņēma 7.pozīciju.



Otro braucienu pirmais no mūsējiem uzsāka Kristaps Mauriņš, kas jau startā krietni uzlaboja savu sniegumu, finišu sasniedzot pēc 49.313 sek un kopsummā uzrādot 1:38.937 sek. Šāds rezultāts Kristapu PK 1.posma kopvērtējumā ierindoja 12. vietā. Arī Ināram Kivleniekam izdevās uzlabot savu sniegumu, bet ne tik ievērojami kā Kristapam, finiša līniju šķērsojot pēc – 49.528 sek. Līdz ar to sacensību kopvērtējumā Kivlenieks ar kopsummu 1:39.127 nostājās 18.pozīcijā. Mārtiņš Rubenis savā otrajā braucienā neuzlabo rezultātu - 49.409 sek. Taču neraugoties uz to, PK 1.posma kopvērtējumā ieņem 8.vietu.



Pēc starta sazinājāmies ar Kristapu Mauriņu, kurš atzina, ka’’ Ja man pašam jāanalizē šodienas sniegums, tad jāatzīst, ka pirmais brauciens īsti nepadevās. Visas trases garumā salasīju kļūdas, kas arī atspoguļojās rezultātā. Otrais brauciens padevās labi ne tikai tāpēc ka startēju ātri, bet arī tāpēc ka biju pārdomājis pirmā brauciena kļūdas. Un tas viss deva to, ka krietni pakāpos uz augšu ne tikai braucienā, bet arī kopvērtējumā. Esmu apmierināts ar sasniegto,kaut iekšēji arī nedaudz ir dusma uz sevi, ka tas pirmais brauciens nepadevās, jo tad būtu varējis pakāpties vēl augstāk. Bet nu netrakosim. Šis ir PK 1.posms, viss vēl priekšā. Prieks, ka ar tehniku viss ir kārtībā un šī ir mana augstākā vieta PK posmos līdz šim. Tā ka jāiet uz priekšu. Un jāspraucas iekšā desmitniekā.’’



Šis Viessmann Pasaules kausa izcīņas posms ir īpašs ar to, ka arī šodien tika labots trases rekords. Ja vakar tas izdevās Vācijas izlases divniekam, tad šodien to pirmajā braucienā izdarīja Dominik Fishnaller no (ITA), kas finiša līniju šķērsoja pēc 49.172 sek. Arī otrais brauciens Itālijas sportistam padevās tādā pašā līmenī - 49.174 sek, un tas viņam ļāva kļūt par PK 1.posma uzvarētāju.

2013.11.17. 9200
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK