LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjods Siguldā izcīna zeltu

Sestdien, 8. janvārī Eberspächer pasaules kausa septītā posma pirmā sacensību diena Siguldā iesākās ar vīriešu sacensībām, kurās piedalījās visi Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases atlēti: Gints Bērziņš, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Kristers Aparjods.


Pirmajā braucienā labākais no latviešiem Kristers Aparjods, kurš, veicot lielisku braucienu, finišēja 48.223 sekundēs un ierindojās līdera pozīcijā. Otro pozīciju, par 0.048 sekundēm piekāpjoties latvietim, dalīja vācietis Fēlikss Lohs (Felix Loch) un itālis Dominiks Fišnallers (Dominik Fischnaller) [+0.048].


Rikam Kristenam Rozītim labs brauciens un finišā 48.527 sekundes, kas latvietim nodrošināja devīto vietu. Tūlīt aiz komandas biedra, desmitajā vietā, ar finiša laiku 48.538 sekundes – Gints Bērziņš. Savukārt Nāciju kausa uzvarētājs Artūrs Dārznieks pēc 15. virāžas taisnē nenoturēja līniju un, pieliekot kājas pie ledus, kamanas noslēdzošās virāžas ieejā tika sanestas šķērsām, līdz ar to finišā 49.106 sekundes un 26. pozīcija.


Arī otrajā braucienā Kristers Aparjods veica lielisku braucienu un finišēja ar labāko rezultātu, kas divu braucienu summā latvietim garantēja zelta medaļu [1:36.483]. Otrajā vietā divu braucienu summā Aparjodam piekāpjoties par 0.186 sekundēm – vācietis Fēlikss Lohs (Felix Loch). Savukārt bronzas godalga itālim Dominikam Fišnalleram (Dominik Fischnaller) [+0.201].


Bija divi stabili braucieni. Varbūt pirmajā braucienā šur tur bija pāris nelielas kļūdas, kuras kamerā nevarēja redzēt. To apzinoties, jutu, ja otrajā braucienā uzlabošu savu sniegumu trasē, tad arī rezultātam vajadzētu būt labam. Tas man izdevās otrajā braucienā. Varbūt aiz 15. virāžas tā bailīgi tuvu mani bortam piemeta, bet viss labs, kas labi beidzas. Medaļa kabatā!,” pēc apbalvošanas stāsta Kristers Aparjods.


Rikam Kristenam Rozītim otrajā braucienā 11. ātrākais laiks, kas divu braucienu summā garantēja astoto vietu [+0.682]. 0.007 sekundes aiz Rozīša, desmitajā pozīcijā – Gints Bērziņš. Savukārt Artūram Dārzniekam 19. vieta [+1.270].


Svētdien, 9. janvārī BMW Sprinta pasaules kausā piedalīsies trīs Latvijas sportisti: Kristers Aparjods, Gints Bērziņš un Riks Kristens Rozītis. BMW Sprinta pasaules kausā piedalās 15 ātrākie pamatsacensību sportisti.


Eberspächer pasaules kausa septītā posma pirmā sacensību diena noslēgsies ar divvietīgo ekipāžu startiem. Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV4 un interneta portālā Sportacentrs.com.


Sestdiena, 8. janvāris


13.30 Pirmais brauciens – Divvietīgās ekipāžas
14.50 Otrais brauciens – Divvietīgās ekipāžas


Svētdiena, 9. janvāris


10.05 Pirmais brauciens – Sievietes
11.30 Otrais brauciens – Sievietes
13.00 BMW Sprinta kauss – Vīri
13.45 BMW Sprinta kauss – Divvietīgās ekipāžas
14.20 BMW Sprinta kauss – Sievietes


 

2022.01.08. 2608
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK