LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Zintis Šaicāns: "Pekina Latvijas Kamaniņu sporta izlasi uzņēma ļoti silti."

Pekina Latvijas Kamaniņu sporta izlasi uzņēma ļoti silti. Organizācija ir augstā līmenī. Protams, Covid-19 ietekmes dēļ ir daudzi ierobežojumi, pārbaudes, dažādi kontroles un drošības pasākumi, kas ietekmē kopējo atmosfēru. Šeit ir ļoti izpalīdzīgi brīvprātīgie. Cenšas palīdzēt visos jautājumos, bet dažkārt jāatduras pret valodas barjeru. Līdz ar to dažādu jautājumu risināšanai nepieciešams ilgāks laika periods.


Jāsaka, ka Latvijas komanda ir ļoti labi sagatavota gan fiziski, gan mentāli ļoti spēcīga. Latviešiem ir pieredzes bagāti sportisti, kuri dalās ar ieteikumiem un padomiem, kā labāk sagatavoties sacensībām, kas lieti noder jaunākajiem sportistiem, kas Ziemas olimpiskajās spēlēs piedalās pirmo reizi.


Manuprāt, komanda ir pozitīvi noskaņota un gatava cīnīties par augstvērtīgiem rezultātiem. Četru gadu gatavošanās cikls noslēgsies 10. februārī ar komandu stafeti. Līdz ar komandu stafetes sacensību noslēgumu mēs varēsim novilkt treknu svītru un izanalizēt četru gadu ilgo attīstību, kā arī veikumu nozīmīgākajās sacensībās – XXIV Ziemas olimpiskajās spēlēs.
Vīriešu un sieviešu sacensības ir pagājušas. Kopumā rezultāti ir ļoti augstvērtīgi. Ir ļoti daudzi pazīstami treneri no citiem sporta veidiem, kuri izceļ jauno un talantīgo Gintu Bērziņu. No visiem ir tikai pozitīvas atsauksmes par sasniegto.


Latvijas izcilākais kamaniņu braucējs Kristers Aparjods iesaistījās cīņā par medaļām. Viņš un treneru kolektīvs ir ieguldījuši milzīgu darbu, bet šoreiz veiksme nebija mūsu sabiedrotā, lai ar individuālo sacensību medaļu iemūžinātu viņa darbu četru gadu garumā. Jāsaka, ka Kristers nav nokāris galvu un ir ļoti mērķtiecīgs. Viņam priekšā ir vēl vienas ļoti svarīgas sacensības – komandu stafete, kurās viņam būs iespēja nodemonstrēt savas spējas.


Runājot par Artūru Dārznieku, viņš pats izsakās ļoti kritiski par savu sniegumu. Iespējams, netika galā ar satraukumu. Bet viņš ir profesionāls sportists, un es domāju, ka Artūrs spēs izanalizēt savu veikumu un paņemt labāko, ko viņam šīs Olimpiskās spēlēs ir devušas.


Īsumā par sieviešu sacensībām – iespējams, spriedze, varbūt pārāk liels uzliktais slogs uz saviem pleciem spēlēja galveno lomu sieviešu braucienos. Manuprāt, meitenes līdz galam neuzrādīja to, uz ko patiešām bija spējīgas, jo viņas ir ļoti talantīgas un spēcīgas kamaniņu braucējas. Viņas ir profesionālas atlētes, kuras tieši tāpat kā visi paņems tikai labāko no šīs pieredzes.


Mūs sagaida aizraujošas divvietīgo ekipāžu sacensības. Mūsu labākie atlēti ir gatavi uzrādīt izcilus rezultātus.


Esmu ļoti priecīgs un pateicīgs, ka Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase mani uzaicināja būt par vienu no treneriem Ziemas olimpiskajās spēlēs, lai es varētu palīdzēt un dalīties ar savām zināšanām.


 

2022.02.09. 1722
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK