LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvieši gatavojas startiem Parksitijā, ASV

Ceturtdien, 15. decembrī Parksitijas ledus trasē ASV kā ierasts norisināsies Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības jau trešajam Eberspächer pasaules kausa posmam.

Pēc sešu gadu pārtraukumu Parksitija uzņems pasaules kausa posmu. Šī trase ir ar garām, līganām virāžām, un straujas to pārejas var izbaudīt vien pašā trases lejas daļā. Parksitiju noteikti nevar ierindot pie sarežģītākajām trasēm, bet ātrākajām gan. Šajā trasē, kā jau visās, ir jābūt precīzam no augšas līdz pat lejai. Parksitijā galvenais ir ātrums un, izejot no sestās virāžas, tas sāk palielināties. Trases apakšdaļu ir jāizbrauc perfekti, jo trases virāžas ir lielas un kļūdoties zūd ātrums, līdz ar to arī iespēja cīnīties par augstvērtīgu rezultātu.

Šajā trasē Junioru vecumā ir startējuši pieci Latvijas sportisti: Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola, Gints Bērziņš, kā arī duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme. Pārējie sportisti šeit ir pirmo reizi.

 “Pirmie iespaidi ir pozitīvi, protams, viena treniņa laikā vēl neesmu uzķērusi visas nianses, bet trase ir interesanta, un jau tagad gaidu nākošo treniņu, lai trasi apgūtu daudz labāk,” stāsta Kendija Aparjode.

Nāciju kausā par vietu pamatsacensībās cīnīsies Kendija Aparjode, Sigita Bērziņa un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts.

Pārējie Latvijas sportisti – Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme – ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Eberspächer pasaules kausa posmos.

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases menedžeris un treneris Daniels Fogelis: “Esmu gandarīts, ka sportisti Komandu stafetē Vistlerā veica trīs labus braucienus un izcīnīja medaļu. Tas mums dod vairāk pārliecības nākamajiem pasaules kausa posmiem. Runājo par Parksitiju, pirms tam šeit Junioru vecumā ir bijis Gints Bērziņš, Sigita Bērziņa, Elīna Ieva Vītola un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, bet šoreiz viņiem būs jābrauc no augstākām starta vietām. Mums šajā trasē nav lielas pieredzes, bet esmu pārliecināts, ka mums izdosies!”

Latvijas Nacionālās kamaniņu sporta izlases startiem seko līdzi tiešraidē TV6, portālā tv3.lv, TV3 Play, kā arī Go3.

 

Piektdiena, 16. decembris

23.00 1. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

23.45 1. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

00.30 2. brauciens VĪRIEŠU divvietīgās ekipāžas

01.15 2. brauciens SIEVIEŠU divvietīgās ekipāžas

02.10 1. brauciens VĪRIEŠI

03.35 2. brauciens VĪRIEŠI

 

Sestdiena, 17. decembris

20.00 1. brauciens SIEVIETES

21.25 2. brauciens SIEVIETES

22.35 BMW Sprinta kauss VĪRIEŠI

23.45 BMW Sprinta kauss VĪRIEŠU divnieki

00.10 BMW Sprinta kauss SIEVIEŠU divnieki

00.35 BMW Sprinta kauss SIEVIETES

 

2022.12.14. 936
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK