LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Klāt Olimpiskais gads

Kad zirgs sāka kalpot debesīs Nefrīta imperatoram, viņam bija lielisks spārnu pāris. Viņš spēja laidelēties pa debesīm, peldēt pa jūru un skriet pa zemi. Būdams augstprātīgs un iedomīgs, zirgs terorizēja citus dzīvniekus.


Kādu dienu viņam lūdza aiznest vēsti Austrumjūras Pūķa ķēniņam. Kad ķēniņa apsardze viņu, ieejot pilī, apturēja, zirgs saniknojās un nelaimīgā kārtā iespēra kādam sargam tā, ka tas izlaida garu. Kad to izdzirdēja imperators, viņš pavēlēja nocirst zirgam spārnus un pašu zirgu novietot zem kāda liela kalna.


Kad zirgs bija divsimt gadu mocījies, dzīvodams zem kalna, garām gadījies iet cilvēces sencim. Dzirdēdams viņa soļus, zirgs iesaucās, ka gribētu savu dzīvi veltīt kalpošanai cilvēkiem. Senci tas aizkustināja, kā rezultātā viņš ar maģijas palīdzību zirgu atbrīvoja.


Pateicībā par atbrīvošanu, zirgs ziedojās cilvēkiem, ardams tīrumus, pārvadādams preces un drosmīgi cīnīdamies kaujas laukā. Tādējādi, kad imperators izvēlējās dzīvnieku zīmes, zirgs bija viens no pirmajiem, kurus ieteica cilvēki, un Nefrīta imperators taisnīgi atzina viņu vēlmes.


Zirgs saistīts ar sarkano krāsu, kas tradicionāli nozīmē veiksmi. Tas saistīts ar laimi, spēku, veiksmi pasākumos un pārticību ģimenē. 2014. gada papildinošā krāsa ir dabiskā koka krāsa un zilā. 2014.g. stihija koks – auglīgums, noturīgas zināšanas, dziļas saknes, tradīcijas, cieņa. Zirgs saistīts ar Dienvidu virzienu, kas savukārt atbilst dienas vidum.


Lai saprastu, kāds gaidāms nākamais gads, ir jāiepazīst pašu Zirgu. Austrumu tautām Zirgs simbolizē pašdisciplīnu un neatlaidību. Augstu tiks vērtēts godīgums, auglīgs darbs, tradīcijas un cieņa.


Zirgs nebaidās no smaga darba, izpilda to kārtīgi, ar pacietību un pašaizliedzību. Zirgs daudz ko prot, vienmēr cenšas uzzināt vēl daudz vairāk jauna, bet neapstājas pie sasniegtā. 


Koka Zirga gada devīze: visu dari pats!


Kā sagaidīt Austrumu gadumiju?  Apģērbā jādominē zilām vai sarkanām krāsām. Var un vajag izvēlēties koka izstrādājumus, kā arī pakavus laimes liešanās, talismanu izvietošanā. Sēdēt pie galda derētu pakava veidā. Skaidrs, ka Jaunā gada naktī Zirgi runā :) Svarīgi būt kopā ar sev tuviem cilvēkiem un izpildīt ikgadējās tradīcijas, tikai jaunās skaņās un kuplākā pulkā.


 


Lai mums pietiek spēka, vēlmes būt pašdisciplinētiem, neatlaidīgiem, strādīgiem un atcerēties, ka katrs pats ir savas laimes kalējs.


 


Laimīgu Jauno gadu!

2013.12.31. 8914
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK