LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvija startēs 30.FIL Pasaules čempionātā junioriem

Šīs nedēļas nogalē, 16. – 17. janvārī, Norvēģijā, Lillehammeres trasē, risināsies 30.FIL Pasaules čempionāts kamaniņu sportā junioriem.


Pasaules čempionātā startēs arī Latvijas junioru izlase, kuras sastāvā būs Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Alise Evelīna Mitkus, Gunārs Bergs, Ralfs Bērziņš, Kristers Aparjods. Divvietīgo kamanu konkurencē junioriem startēs - Kristens Putins/Kārlis Krišs Matuzelis.


Lillehammeres trase nav no tām grūtākajām, bet ir pietiekoši ātra, lai pavisam maza neprecizitāte kādā no virāžām izsistu sportistu no brauciena ritma. Izlases trenere Aiva Aparjode, runājot par trasi, atklāj, ka sveša šī trase nav nevienam no mūsu jaunajiem sportistiem. Un piebilst, ka vislabāk to noteikti pazīst izlases favorīti Ulla Zirne un Kristens Putins. Savukārt jauniešu izlases līderis Kristers Aparjods stāsta, ka Lillehammeres trasi esot iepazinis tikai pagājušajā gadā, kad tur bijis pirmo reizi un bijis jābrauc no dāmu starta. Šoruden trasē esot būts otreiz, kad treniņi uzsākti no vīru starta. Kristers uzskata, ka gatavojoties šim čempionātam viņam esot izdevies "izkost" trases sīkās viltības, nianses un atliekot vien paļauties pašam uz sevi.


Runājot par komandas mērķiem, Aiva Aparjode uzsver, ka komanda ir jauna un nepieredzējusi, tāpēc augstus mērķus uzstādīt būtu naivi. Katram sportistam dots savs uzdevums. Piemēram, Kristers Aparjods, kurš vecuma ziņā varētu startēt jauniešu ieskaitē, domājot par nākotni, startēs junioru konkurencē. Savukārt Ulla Zirne, analizējot konkurenci, atzīst, ka viņai ir grūti prognozēt kā būs, jo šīs ir pirmās sacensības šajā sezonā kurās viņa startēs junioru konkurencē. ‘’Zinu tikai to, ka būs Itālijas sportistes, kuras, tāpat kā es, startē Viessmann Pasaules kausa posmos. Mans mērķis ir iekļūt trijniekā.’’ atklāj Ulla.


30. FIL PČ programma:


Piekdiena 16.janvāris


10:00 1. brauciens junioriem 2. brauciens junioriem


13:00 1. brauciens juniorēm 2. brauciens juniorēm


Sestdiena 17.janvāris


10:00 1. brauciens divniekiem 2. brauciens divniekiem


13:00 komandu stafete


Latvijas izlases sniegums Pasaules čempionātos:


2014.g. Īglsa (AUT) – 4.vieta komandu stafetē (U.Zirne, R.K.Rozītis, K.Putins/K.Matuzels) - 5.vieta R.K.Rozītis, - 6.vieta K.Putins/K.Matuzelis


2013.g.Parksitija (USA) – 5.vieta K.Putins/K.Matuzelis, - 7.vieta R.K.Rozītis, - 6.vieta komandu stafetē (U.Zirne, R.K.Rozītis, K.Putins/K.Matuzelis)



Latvija startēs 30.FIL Pasaules čempionātā junioriem
2015.01.14. 9186
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK