LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Notiks sacensības ''Prezidenta kauss'' starta rāvienos

Šā gada 26.septembrī plkst. 10:00 Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trases starta estakādē notiks tradicionālās sacensības ‘’PREZIDENTA KAUSS’’ starta rāvienos kamaniņu sportā.


Sacensībās, kopā ar nacionālās izlases līderiem Elīzu Cauci, Andri un Juri Šiciem un junioru izlases dalībniekiem, piedalīsies arī jaunieši A, B un C vecuma grupās.


2014.gadā ‘’Prezidenta kausu’’ dāmu konkurencē izcīnīja Elīza Tīruma (tagad Cauce) aiz sevis atstājot junioru konkurences uzvarētāju Kendiju Aparjodi, bet vīru ieskaitē nepārspēts palika Kristaps Mauriņš. Savukārt divvietīgo ekipāžu konkurencē ātrākie starta rāvienā bija Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.


Nacionālās izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis domājot par sacensībām stāsta: ‘’Starta rāviena sacensības parasti mums notika oktobra beigās, kad varēja objektīvi novērtēt katra atlēta fizisko gatavību sezonai. Šosezon viss ir pakārtots jauniešu izlasei, jo viņiem šī ir olimpiskā sezona. Junioru jauniešu izlasei starta rāviena sacensības ir kā viens no atlases kritērijiem uz jaunatnes olimpiādi. Nacionālās izlases sportisti nebūs vēl savā labākajā kondīcijā, jo sezona sāksies tikai 24.novembrī un šobrīd vēl netiek strādāts pietiekami intensīvi uz muskuļu ātrumu. Vēl visam klāt nāk tas, ka ne visi sportisti ir līdz galam sadziedējuši pagājušā gada traumas un šobrīd vēl nevar startu raut ar pilnu atdevi. Neraugoties uz to, es prognozēju, ka daudzi sportisti sasniegs savus personīgos rekordus starta rāvienos.’’


2014.gadā ‘’Prezidenta kauss’’ rezultāti


vīrieši, juniori


1.vieta Kristaps Mauriņš - 6,950 sekundes


2.vieta Ināram Kivleniekam – 7,034 sekundes


3.vieta Kristens Putins – 7,155 sekundes


Dāmas, juniores


1.vieta Elīza Tīruma – 7,648 sekundes


2.vieta Kendija Aparjode – 7,762 sekundes


3.vieta Alisi Evelīnu Mitkus – 7,94 sekundes


Divnieku konkurence


1.vieta Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš – 7,406 sekundes


2.vieta Kristens Putins / Kārlis Krišs Matuzels 7,510 sekundes


 


2015/2016 gada sezonā Siguldas bobsleja un kamaniņu sporta trasē notiks šādas pasaules mēroga sacensības kamaniņu sportā:


• 27-28.11.2015. Pasaules kausa 2.posms kamaniņu sportā junioriem


• 08-10.01.2016. Viessmann Pasaules kausa 5.posms kamaniņu sportā



Notiks sacensības ''Prezidenta kauss'' starta rāvienos
Notiks sacensības ''Prezidenta kauss'' starta rāvienos
Notiks sacensības ''Prezidenta kauss'' starta rāvienos
2015.09.22. 10017
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK