LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Junioru EČ kamaniņu sportā startēs 13 Latvijas sportisti

Eiropas junioru un jauniešu čempionātā kamaniņu sportā, kas 1. un 2.februārī norisināsies Vācijas pilsētā Oberhofā, Latviju pārstāvēs 13 sportistu. 2013.gada junioru EČ vienlaikus ir arī šīs sezonas ceturtais Pasaules kausa posms.


Eiropas meistarsacīkstes notiks divās vecuma grupās. Jauniešu ieskaitē no Latvijas startēs Alise Mitkus, Kendija Aparjode, Kārlis Matuzels, Kristers Aparjods, Ralfs Bērziņš un Andis Andrejonoks, pie junioriem – Ulla Zirne, Saiva Dambīte, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Rihards Lozbers un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Latvijas izlases treneri – Aivars Kalniņš, Kaspars Dumpis, Aiva Aparjode un Zintis Šaicāns.


Latvijas komanda uz Vāciju devās pagājušās nedēļas nogalē, un Oberhofā jau aizvadījusi pirmos treniņus.


Latvijas izlases treneris Aivars Kalniņš: „Mēs šeit esam nopietna kompānija gan sportistu, gan treneru ziņā. Ir tā kā jābūt – trasē pie virāžām ir vairāki treneri, ir video kameras.


Kādi secinājumi pēc pirmajiem treniņiem?


Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, trase ir ļoti lēna – šeit nepārtraukti līst lietus, gaisa temperatūra ir ap 7 grādiem virs nulles, ledus ir ļoti mīksts. Pirmajos treniņos visi mūsējie iztikuši bez traumām, šur tur braucienos ir kļūdas, bet tās nav rupjas. Nelielas bažas pirms tam bija par jauniešiem, kuri pirmo reizi brauc svešā trasē, bet, paldies dievam, Oberhofa ir līdzīga Siguldai. Kopumā jāsaka, ka ir labi – visiem pa priekšu nebraucam, bet pēdējie arī neesam.


Pēc junioru pasaules čempionāta Pārksitijā Latvijas komanda atgriezās Latvijā, kamēr pagājušās nedēļas nogalē Kanādā notika trešais PK posms. Vai šobrīd Oberhofā ir ieradušies visi spēcīgākie?


Jā. Izņēmums ir daži Itālijas, Austrijas un Kanādas jaunie sportisti, kuri paņemti pie lielās komandas un startēs pieaugušo pasaules čempionātā Vistlerā.


Junioru pasaules čempionāts Pārksitijā jau aizvadīts. Kāds vērtējums par Latvijas sportistiem?


Puiši nostartēja mazliet vājāk kā varēja – Rozītim vajadzēja iebraukt sešiniekā (Rozītis pēc pirmā brauciena ieņēma ceturto vietu, bet divu piegājienu summā izcīnīja 7.vietu), Dārzniekam vajadzēja būt desmitniekā (ieņēma 15.vietu). Paši nokļūdījās un neizpildīja starta rāvienu… Zirne (12.vieta) un divnieks Putins/Marcinkēvičs (dalīta piektā vieta) izpildīja savu uzdevumu – Zirne augstāk nevarēja tikt, arī divnieks nostartēja savu spēju robežās. Neteikšu, ka nostartējām teicami, bet teikšu, ka labi.


Ar kādu rezultātu būsiet apmierināti Eiropas čempionātā?


Ja meitenes un puiši iebrauktu sešiniekā, tad es teiktu, ka labi. Tāpat arī divniekam. Par medaļām mēs vēl nesapņojam, mēs vēl neesam tik stipri. Mums šobrīd vājākā vieta ir starta rāviens un jāpilnveido arī braukšanas prasmes. Nākamgad augstāki uzdevumi jāuzstāda Zirnei, Rozītim un Lozberam – regulāri jābūt sešiniekā PK posmos un kopvērtējumā, jācīnās par medaļām.


34.Eiropas junioru čempionāts sāksies piektdien, 1.februārī, kad startēs jaunietes, jaunieši un divnieku ekipāžas. Sestdien paredzēti braucieni juniorēm un junioriem, kā arī komandu stafete.


Informāciju sagatavoja Latvijas Kamaniņu sporta federācija

2013.01.30. 8810
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK