LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Riks Kristens Rozītis izcīna 10.vietu PK 5.posmā

Šodien, 10.janvārī Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē VIESSMANN Pasaules kausa 5.posma sacensībās vīriešiem uzvarēja Fēlihs Lohs no Vācijas, apsteidzot Semjonu Pavličenko no Krievijas un Takeru Vestu no ASV.


Fēlihs Lohs komentējot startu, teica: “Priecājos par uzvaru. Siguldas trase man nav sveša, šeit esmu uzvarējis trīs vai četrus gadus. Es pārzinu šo trasi un tā man īstenībā ļoti patīk. Pagājušajā gadā Pasaules čempionātā Siguldā, man šķiet, bija nepareiza kamana, bet šodien izvēle bija pareiza.”


No mūsējiem labākais bija Riks Kristens Rozītis, kurš divu braucienu summā izcīnīja 10.vietu. Sportistam otrais brauciens neizdevās tik labs, jo pēc pirmā brauciena Riks Kristens bija 7.vietā. Inārs Kivlenieks ierindojās 13.vietā, Artūrs Dārznieks 16.vietā un Kristaps Mauriņš 23.vietā 32 sportistu konkurencē.


Riks Kristens Rozītis finišā neslēpa sarūgtinājumu par neizdevušos otro braucienu: “Neesmu apmierināts ar rezultātu. Patiesībā trases augšdaļu izbraucu labāk nekā pirmajā braucienā, taču 13.virāžā uzsitos, un tur arī viss ātrums pazuda. Ja būtu nobraucis otro braucienu tāpat kā pirmo – varētu zaudēt 1-2 pozīcijas, ne vairāk. Sezonas galvenais starts vēl priekšā, taču mājas trasē gribējās labāku rezultātu. ”


Savukārt Inārs Kivlenieks rezumējot startu teica: “Ar rezultātu neesmu apmierināts, vajadzēja labāk. Ir uztaisīta jauna kamana, pirmais brauciens bija loti labs, taču otrajā braucienā savācās mazu kļūdiņu virkne. Meklēšu risinājumus, kā tālāk uzlabot rezultātu.”


Kristaps Mauriņš:'' Ņemot vērā nepārāk veiksmīgu sezonas sākumu, gribēju nobraukt divus labus braucienus, bet īsti neizdevās. Bija šādas tādas kļūdiņas, gluži apmierināts nevaru būt.
Slīdēja labi, bet nenobraucu labi, tad arī nevaru pateikt, cik ātri varēja būt uz šodienas ledus.''


Artūrs Dārznieks:'' Otrajā braucienā neizlaboju visas pirmā brauciena kļūdas. Nesanāca augšā 3-4 pāreja, bija tādi metieni. Parējais daudz maz normālāk bija. Galīgi neesmu apmierināts ar šī Pasaules kausa posma rezultātiem. Nevaru priecāties par 20. vietu 1. braucienā mājas trasē. Vislielāka kļūda bija pie 16. virāžas, nevarēju to izbraukt labi, kaut kā nesturējās. It īpaši mājas trasē gribējās labāku rezultātu, jo šeit ir vislielākās iespējas sevi parādīt un iepriecināt sevi un tuviniekus, bet nu pats esmu vainīgs, stulbi, bet ko darīt. Ne vienmēr visiem viss sanāk. Šosezon būtu normāli, ja nokļūtu desmitniekā.''


Dominik Fishnaller:'' Pirmais brauciens bija normāls, neskatoties uz to, ka es pieļāvu nelielas kļūdiņas. Bet 2. brauciens nebija labs. Es iesitos sienā, izejot no 11. virāžas. Es neesmu apmierināts ar šodienas rezultātu. Es biju plānojis nokļut vismaz sešiniekā vai septītniekā.''


Kindl Wolfgang:'' 2. braucienā man nesanāca izbraukt labi pirmspēdējo virāžu, bija pārāk liels spiediens. Treniņu laikā šādas problēmas man nebija. Bet laika apstākļi šodien ir savādāki. Treniņu laikā ledus nebija tik ciets. Iespējams, šodien es uzņēmos pārāk lielu risku. Jūtos vīlies par savu rezultātu šodien. Man bija iespējas būt uz pjedestāla, bet nesanāca. Tas ir sports, tā gadās. Siguldas trase ir viena no manām iecienītākajām trasēm, man šeit ļoti patīk. Tāpēc arī vilšanās lielākas nekā varēja būt citā situācijā.'''


Trucker West:'' Esmu ļoti laimīgs par šodienas rezultātiem. Man nav lielas pieredzes Siguldas trasē, šī ir tikai mana otrā reize šeit. Tas, ka man sanāca divi ātri tīri braucieni, ir vienkārši lieliski. Siguldas trase man patīk, tā ir līdziga Lake Placid, tā ir ļoti tehniskā trase. Ta ir piemērota manam braukšanas stilam. Un patīk gaiss šeit, man patīk latvieši, kopumā man ļoti patīk būt šeit.'' 


 


 


 


 



Riks Kristens Rozītis izcīna 10.vietu PK 5.posmā
Riks Kristens Rozītis izcīna 10.vietu PK 5.posmā
Riks Kristens Rozītis izcīna 10.vietu PK 5.posmā
2016.01.10. 9950
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK