LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Atis Strenga: Salīdzinājumā ar pērno pasaules čempionātu Siguldā šoreiz Latvijas kamaniņu braucēji startēja teicami

Pēc nulle kā aizvadītā Pasaules Čempionāta, Latvijas kamaniņu sporta federācijas prezidentu Ati Strengu uz sarunu aicināja ziņu aģentūra Leta. Sadarbībā ar ziņu aģentūru  interviju variet lasīt arī šeit.


''Latvijas kamaniņu braucēju komanda salīdzinājumā ar pērn aizvadīto pasaules čempionātu pašu mājās Siguldā aizvadītajā nedēļā notikušajā 46. FIL Pasaules čempionātā Vācijā startēja teicami, uzskata Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.


Kā zināms, Kēnigsē trasē notikušajās sacensībās Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, kā arī brāļi Andris un Juris Šici pirmo reizi izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie pamatsacensībās. Piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Riks Kristens Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.


"Uzskatu, ka čempionātu Latvijas komanda kopumā aizvadīja teicami, jo īpaši salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu. Dažiem sportistiem, iespējams, palika mieles un sarūgtinājums, tomēr kopumā visi izdarīja gandrīz maksimālo," aģentūrai LETA sacīja Strenga.


LKSF prezidents īpaši gandarīts bija par komandas sniegumu stafetē.


"Pirms sacensībām mums pat nebija lielas pārliecības, vai tiksim pie bronzas, jo laika apstākļi bija ļoti slikti. Stipri sniga, bet vairākām spēcīgām komandām - austriešiem, itāļiem, amerikāņiem - izejas pozīcijas bija labākas nekā mums. Startējām trešie no beigām, tas viesa bažas, šķita, ka būs grūti pacīnīties par trijnieku, taču visi nobrauca perfekti. Arī konkurenti nepieļāva rupjas kļūdas, taču mēs bijām labāki," gandarīts bija Strenga.


Viņš īpaši izcēla Cauci, kura aizvadījusi teicamas sacensības. "Elīza ir malacis. Brauciens komandu stafetē noteikti ir viens no labākajiem viņas līdzšinējā karjerā," sportisti uzteica Strenga.


Divējādas sajūtas bijušas brāļiem Šiciem, kuriem sprintā tikai 0,026 sekundes pietrūka līdz goda pjedestālam un turpat vien bijis arī labāko trijnieks pamatsacensībās. "Brāļi ir lieli malači, nobrauca labi un, ja individuālajās sacensībās būtu vairāk paveicies, būtu vēl viena medaļa," uzskata federācijas prezidents.


Latvijas izlases treneriem pirms komandu stafetes bijusi grūta izšķiršanās, jo sacensībām tika pieteikts Kivlenieks, kurš individuālajās sacīkstēs piedzīvoja kritienu, bet malā palika Rozītis, kurš aizvadīja divus labus braucienus.


"Protams, par treneru lēmumu var diskutēt, jo labāks pirms tam bija Rozītis, kamēr Kivlenieks savā braucienā neatrada pareizo braukšanas līniju. Taču Inārs spriedzi izturēja un attaisnoja uz viņu likto atbildību, stafetē veicot labu braucienu, tā attaisnojot arī treneru izvēli," norādīja Strenga. Viņš gan uzsvēra arī Rozīša veikumu, kuram pietrūka tikai 14 simtdaļas līdz bronzai starp U-23 vecuma grupas sportistiem.


Pārējiem Latvijas komandas dalībniekiem ne viss izdevies, kā cerēts.


"Artūrs Dārznieks ļoti labi brauca treniņos, taču sacensībās nepaveicās ar izlozi un laika apstākļiem. Diemžēl otrajā braucienā viņš kļūdījās un krita. Arī Kristaps Mauriņš savu braucienu veica labi, taču ar to starta numuru, kurš tika viņam, objektīvi starp 25 labākajiem tikt nevarēja. Puikas mums ir labi, konkurence dzen uz priekšu, un domāju, ka līdz nākamajām olimpiskajām spēlēm viņu rezultāti tikai uzlabosies. Savukārt Ulla Zirne tomēr vēl izjūt sekas tam, ka sezonas sākums tika izlaists. Gribējās, lai viņa nobrauc labāk, taču Ullai noteikti viss vēl ir priekšā," kamaniņu braucējus vērtēja Strenga.


Vienīgie, kam sacensībās nav veicies, bijusi Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa ekipāža, kas otrajā braucienā rupji kļūdījās. "Skatoties treniņus, gaidījām, ka viņi cīnīsies par medaļām, taču viena maza kļūdiņa pārvilka svītru visām cerībām. Tomēr šosezon viņi par sevi noteikti vēl liks runāt, jo progress ir ļoti liels. Pērn mēs priecājāmies, ja viņi tika desmitniekā, taču tagad palikšana ārpus sešinieka jau tiek uzskatīta kā neveiksme. Savukārt jaunajiem puišiem - Kristenam Putinam un Kārlim Krišam Matuzelim vēl jābrauc un jābrauc, jākrāj pieredze," sacīja Strenga.


Pērn pasaules čempionāts kamaniņu sportā notika Latvijas trasē Siguldā, taču nevienam no pašmāju sportistiem pie augstiem rezultātiem tikt neizdevās. Augstāko vietu Latvija ieguva stafetē, izcīnot septīto pozīciju.


Sezonu kamaniņu braucēji turpinās šīs nedēļas nogalē ar Pasaules kausa posmu Sočos, kur startēs Cauce, Zirne, Rozītis, Kivlenieks, brāļi Šici un Gudramovičs/Kalniņš. Savukārt sezonas pēdējie divi posmi risināsies Altenbergā un Vinterbergā.''

2016.02.03. 7667
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK