LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Eiropas Sporta nedēļa no 17. līdz 23. septembrim

Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva ar mērķi eiropiešu vidū veicināt kustīgu, aktīvu dzīvesveidu.


Kustība izglītības iestādēs, darba vietā, fitnesa klubos un brīvā dabā – šīs ir četras tēmas, kuras tiks pētītas un cilātas Eiropas Sporta nedēļas ietvaros no 17. līdz 23. septembrim!


ESI KUSTĪGS. ESI VESELS.


17. septembrī – ar Latvijā vēl nebijušu 12 stundu Florbola maratonu Rīgā, pie Brīvības pieminekļa tika atklāta Eiropas Sporta nedēļa, kurai reģistrēti jau gandrīz 600 pasākumu visā Latvijā un pieteikti teju 200 000 dalībnieku. Tās ietvaros organizētajos sporta pasākumos visas nedēļas garumā var iesaistīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, neatkarīgi no vecuma vai fiziskās sagatavotības līmeņa, vietnē www.bactivelatvia.lv atrodot sev tuvāko vai piemērotāko. Eiropas Sporta nedēļa noslēgs 23.septembrī Latvijas Olimpiskās komitejas organizētā "Olimpiskā diena 2016".


Neatņemama Eiropas Sporta nedēļas daļa ir tās vēstnieku kustība. Eiropas Sporta nedēļas vēstnieki ir cilvēki, kas paši padarījuši sportošanu par savas ikdienas sastāvdaļu vai arī caur savu darbu veicinājuši citus pievērsties sportam.


Eiropas Sporta nedēļas vēstnieki ir gan individuāli cilvēki – profesionāli sportisti, uzņēmēji, mākslinieki, seniori – , gan ģimenes, kas tic, ka aktīvs dzīvesveids bagātina un uzlabo jebkura cilvēka ikdienu. Viņi sportošanu ir padarījuši par savas dzīves sastāvdaļu vai caur savu darbu veicinājuši arī citus pievērsties sportam. Vēstnieki ir apņēmušies šo pārliecību nest tālāk arī Eiropas Sporta nedēļas ietvaros.


Elīza Cauce, Eiropas sporta nedēļas vēstnese, par atklāšanu: "Atklāšana bija īsa, bet kodolīga, kurā oficiālās Eiropas Sporta nedēļas atklāšanas uzrunas veica Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un citi, un katrs novēlēja Eiropas Sporta Nedēļas dalībniekiem izdošanos! Visi nodziedājām Valsts Himmnu ar skatu pret Brīvības Pieminekli, kas man likās patiess, skaists brīdis, kad visi bijām kopā un it kā "sadevāmies" roku rokā, godinot arī Latviju!"


Elīza sevi vēstnieces lomā redz, ka viņas mērķis ir informēt, uzaicināt un parādīt cilvēkiem, ka aktīvs dzīvesveids ir foršs, veselīgs un pat interesants! Elīza un māsa Maija Tīruma, arī Eiropas Sporta nedēļas vēstnese, grib panākt, lai vairāk cilvēki Latvijā nodarbojas ar sportu, iesaistoties daudz un dažādās aktivitātēs!


Eiropas Sporta nedēļa ir Eiropas Komisijas iniciatīva ar mērķi pievērt eiropiešus aktīvam dzīvesveidam un skaidrot tā pozitīvo iespaidu uz cilvēka dzīves kvalitāti. Eiropas Sporta nedēļas pasākumu Nacionālais koordinators Latvijā ir Latvijas Sporta federāciju padome.


Foto: Anna Paula

2016.09.20. 7295
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK