LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Izlase gatava jaunajai Pasaules kausa sezonai

Gaidāmajā nedēļas nogalē, 26. un 27. novembrī, Vācijas pilsētā Vinterbergā sāksies jau četrdesmitā Pasaules kausa sezona kamaniņu sportā. Uz Vinterbergu ir devušies visi Latvijas pieaugušo izlases dalībnieki, kā arī juniors Kristers Aparjods.


Ledu Vinterbergas trasē karsēs komanda 14 sportistu sastāvā - Elīza Cauce, Inārs Kivlenieks, Andris Šics/Juris Šics, kuri ir vadošās grupas sportisti un kvalifikācijas sacensībās nepiedalīsies, kā arī Ulla Zirne, Kendija Aparjode, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Kristaps Mauriņš, Kristers Aparjods, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuriem pirmais starts gaidāms piektdien Nāciju kausā.


Latvijas komanda Vinterbergas trasē ir jau no pirmdienas, kur aizvada treniņbraucienus. Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga jau iepriekš intervijās atzina, ka pirmsolimpiskā sezona būs gara un grūta, taču ar nepacietību gaida komandas pirmos startus, jo vasaras treniņnometnēs ieguldīts liels darbs. Komandas menedžere Maija Tīruma par sportistu gatavību komentē, ka „komandā visi ir veseli un tas ir pats galvenais. Kā mums veiksies nedēļas nogalē, vēl pāragri spriest, jo nav bijusi iespēja sevi salīdzināt ar citām nācijām, bet pirmos vērtējumus par to, cik spēcīgi esam šosezon, varēsim dot piektdien, kad lielākā daļa komandas izies uz starta Nāciju kausā.”


2016./2017. gada VIESSMANN Pasaules kausa sezonas pirmos braucienus sportisti aizvadīs tajā pašā trasē, kur februārī tika noskaidroti pagājušās sezonas uzvarētāji. Titulus aizstāvēs Natālija Geisenbergere, Fēlikss Lohs un Tobias Vendls/Tobias Ārlts , kuri visi ir vācieši.


Mūsējo gaitām trasē būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, tai skaitā internetā un aplikācijā Shortcut.lv. Kanāls Best4Sport TV atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV – kanālā Nr. 403 un Lattelecom Virszemes TV – kanālā Nr. 33. Raidlaiki sestdien, 26. novembrī, būs no 11.00 līdz 15.50 pēc Latvijas laika, kad uz starta stāsies sievietes un divnieku ekipāžas, bet svētdien, 27. novembrī, no 10.45 līdz 15.55 būs iespējams vērot vīriešus un sprinta disciplīnu.


2016./2017.gada sezonas sacensību kalendārs:
26.-27.11. Viessmann Pasaules kausa 1.posms Vinterberga (Vācija)
2.-3.12. Viessmann Pasaules kausa 2.posms Leikplesida (ASV)
9.-10.12. Viessmann Pasaules kausa 3.posms Vistlera (Kanāda)
16.-17.12. Viessmann Pasaules kausa 4.posms Parksitija (ASV)
5.-6.01. FIL Eiropas čempionāts/Viessmann Pasaules kausa 5.posms Kēnigze (Vācija)
14.-15.01. Viessman Pasaules kausa 5.posms Sigulda (Latvija)
27.-29.01. FIL Pasaules čempionāts Insbruka (Austrija)
4.-5.02. Viessmann Pasaules kausa 6.posms Oberhofa (Vācija)
18.-19.02. Viessmann Pasaules kausa 7.posms Phjončhana (Koreja)
25.-26.02. Viessmann Pasaules kausa 8.posms Altenberga (Vācija)


 

2016.11.23. 7457
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK