LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Kivleniekam 13. vieta PK, Šici piektie sprintā

Svētdien Vācijas pilsētā Vinterbergā turpinās jaunajās Pasaules kausa sezonas 1. posms, kur starts tika dots vīriešiem un Sprinta Pasaules kausam. Vīriešu sacensībās 13. vieta Ināram Kivleniekam, bet sprintā vēl viens augstvērtīgs rezultāts brāļiem Šiciem – 5. vieta.


Vīriešu sacensībās cīņa par vietām uz pjedestāla izvērtās ļoti spraiga un tika izjaukta simtprocentīgā Vācijas sportistu dominance – uzvara vācietim Johannesam Ludvigam (1:44.732), otrā vieta krievam Romānam Repilovam (+0.189) un bronza vācietim Andi Langenhanam (+0.245). Pēc pirmā brauciena trešo vietu no devītās šķīra vien nieka 0.061 sekunde, un arī Inārs Kivlenieks ar 10. laiku nebija tālu, taču otrajā braucienā sniegumu neizdevās uzlabot un finišā 13. vieta (+0.545), kas sportistam deva starta vietu arī sprinta sacensībās. 4. vietā pēc lieliska pirmā brauciena bija izdevies finišēt Rikam Kristenam Rozītim, taču otrajā braucienā sportists diemžēl nespēja izturēt spiedienu un pieļāva daudz kļūdu, uzrādot 24. laiku braucienā un 17. Kopā (+0.589). 22. vieta Artūram Dārzniekam (+0.664), kuram izdevās ļoti labs otrais brauciens, taču blīvajā konkurencē pakāpties uz augšu neizdevās. Junioru Kristeru Aparjodu, kuram šī ir debija Pasaules kausā un kurš ir arī sacensību jaunākais dalībnieks, pēc piektdienas Nāciju kausa bija piemeklējušas nelielas veselības problēmas, taču finišā 23. vieta, uzvarētājam zaudējot 0.770 sekundes, kas jaunajam sportistam ir atzīstams sasniegums. Kristapam Mauriņam arī otrais brauciens izdevās labāks un finišā 27. vieta (+1.100). Komandas menedžere Maija Tīruma atzīst, ka rezultātus ļoti ietekmējuši sliktie laikapstākļi, jo sacensību laikā sācis snigt.


Sacensības Vinterbergā noslēdzās ar BMW Sprinta Pasaules kausa 1. posmu, kur startēja labākie 15 pēc pamatsacensību rezultātiem. Dāmu konkurencē par pārsteidzošu uzvarētāju kļuva vāciete Dajana Ertbergere (39.119), otrajā vietā atstājot austrieti Birgitu Placeri (+0.063) un trešajā vietā galeveno favorīti tautieti Natāliju Geisenbergeri (+0.082). Latvijas sportistes samainīja vakar iegūtas vietas – Elīza Cauce finišēja astotā (+0.270), bet Ulla Zirne divpadsmitā (+0.341). M. Tīruma atzīst, ka Elīza pieļāva kļūdu trasē, taču arī Ullai šodienas ledus neesot bijis piemērots slikto laikapstākļu dēļ.


Vīriešu konkurencē par vienu vietu rezultātu izdevās uzlabot pamatsacensību rezultātu Ināram Kivleniekam, kurš arī finišēja divpadsmitais, uzvarētājam vācietim Fēliksam Loham (36.529) zaudējot 0.241 sekundes.


Lielisku sniegumu sprintā rādīja abas Latvijas divnieku ekipāžas. Andrim un Jurim Šiciem augstā 5. vieta, uzvarētājiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam zaudējot 0.171 sekundi. Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam izdevās uzlabot vakardienas rezultātu un finišēt 7. vietā (+0.251).
Latvijas komanda 8 sportistu sastāvā rīt, 28. novembrī, izlido uz Ziemeļameriku, kur norisināsies nākamie trīs Pasaules kausa posmi. Tajos startēs Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks, Elīza Cauce, Ulla Zirne, Andris Šics/Juris Šics un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

2016.11.27. 8810
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK