LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Zirne trešā Nāciju kausā Leikplesidā

Ar Nāciju kausa sacensībām šodien ASV pilsētā Leikplesidā tika ievadīta trīs nedēļas garā Ziemeļamerikas tūre, kas rīt sāksies ar 2. Viessmann Pasaules kausa posmu. Ulla Zirne pamatsacensībām kvalificējās ar trešo labāko laiku.



Vīriešu konkurencē pārliecinošu dominanci un mājas trases priekšrocības apliecināja Amerikas sportisti - uzvara Takeram Vestam, kurš finišēja ar laiku 51.536, tuvāko sekotāju tautieti Teiloru Kloju Morisu apsteidzot par 0.375 sekundēm, bet trešās vietas ieguvēju itāli Kevinu Fišnaleru par 0.510 sekundēm. Riks Kristens Rozītis, kurš pagājušajā nedēļas nogalē Vinterbergā Nāciju kausā finišēja otrais, šoreiz 21. vietā (+1.676), tikai 0.186 aiz 19. vietas, kas bija kvalificēšanās robeža.



Arī dāmu konkurencē uzvaras pārliecinošas līderes bija Ziemeļamerikas sportistes – uzvara kanādietei Aleksai Gouhai ar laiku 44.491, amerikānieti Reičelu Mišelu Germainu apsteidzot par 0.288 sekundēm, taču trešais rezultāts Ullai Zirnei (+0.555), kura jau aizvadītajā nedēļas nogalē Vinterbergā demonstrēja stabilitāti un gatavību jaunajai sezonai.



Pārējiem Latvijas sportistiem – Elīzai Caucei, Ināram Kivleniekam, Andrim Šicam/Jurim Šicam, Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam – starta vieta šajā Pasaules kausa posmā jau ir nodrošināta.



Latvijas sportisti Leikplesidas trasē treniņus aizvadījuši tikai divas dienas, tādēļ nedēļas nogale mūsējiem būs izaicinājums. Komanda uz Ziemeļameriku devās uzreiz pēc 1. Viessmann Pasaules kausa posma Vinterbergā aizvadītajā nedēļas nogalē, kur lielākajai daļai komandas rezultāti bija mainīgi. Elīza Cauce, kura finišēja 12. vietā Viessmann Pasaules kausā un 8. vietā BMW Sprinta Pasaules kausā, raksta, ka „pirmo Pasaules kausu vērtēju ne īpaši labi, jo treniņos nepaspēju izlabot visas kļūdas, kuras pēc tam pieļāvu arī sacensībās. Tas maksāja ļoti daudz, jo rezultāti bija blīvi. Par Ziemeļameriku vēl neko nevaru prognozēt, kad tiks aizvadīts pirmais treniņš, tad skaidrība drusku parādīsies, bet, protams, centīšos darīt ko spēju un trasi apgūt pēc iespējas ātrāk.”



Latvijas sportistu startiem Pasaules kausa otrajā posmā būs iespējams sekot līdzi tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās, tai skaitā internetā un aplikācijā Shortcut.lv. Kanāls Best4Sport TV atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV – kanālā Nr. 403 un Lattelecom Virszemes TV – kanālā Nr. 33. Raidlaiki piektdien, 2. decembrī, būs no 16.55 līdz 22.20 pēc Latvijas laika, kad startēs vīrieši un divnieku ekipāžas, bet sestdien, 3. decembrī, no 19.35 līdz 23.00 – sieviešu starti un 1. Viessmann Komandas stafetes Pasaules kausa posms kopā ar BMW.

2016.12.02. 7924
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK