LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijai bronza komandu stafetē Eiropas Čempionātā

Piektdien Vācijas pilsētā Kēnigzē ar vīriešu braucieniem noslēdzās 48. FIL Eiropas Čempionāts, kā arī 5. Viessmann Pasaules kausa posms, kur labāko rezultātu starp latviešiem uzrādīja Artūrs Dārznieks, izcīnot augsto 10. vietu.


Laikapstākļi Kēnigzē šoreiz izrādījās daudz pateicīgāki kamaniņu braucējiem, jo sniega vētra bija beigusies. Ceturtdien notikušo divnieku ekipāžu un sieviešu sacensību laikā spēcīgi sniga, nenodrošinot drošus un līdzvērtīgus apstākļus trasē, kā dēļ Oskara Gudramoviča/Pētera Kalniņa duets piedzīvoja kritienu, bet dāmu uzvarētāju noteica pēc 1. brauciena rezultātiem.


Vīriešu sacensībās kā ierasts bija vislielākais dalībnieku skaits – par Eiropas čempiona titulu sacentās 32 sportisti. Gandrīz identisku laiku divu braucienu summā uzrādīja Artūrs Dārznieks (+1.028) un Riks Kristens Rozītis (+1.060), kuriem attiecīgi 10. un 11. vieta Eiropas Čempionātā (11. un 12. vieta 5. Viessmann Pasaules kausa posmā), Inārs Kivlenieks (+1.759) divdesmitais (24. vieta 5. Viessmann Pasaules kausa posmā). Pēc pirmā brauciena visi trīs Latvijas sportisti finišēja astoņu sekundes simtdaļu robežās – vienpadsmito rezultātu uzrādīja Riks Kristens Rozītis, divpadsmito Artūrs Dārznieks, četrpadsmito Inārs Kivlenieks. Otrajā braucienā A. Dārzniekam izdevās apsteigt komandas biedru R. K. Rozīti, bet Ināram Kivleniekam pieļautās kļūdas neļāva pakāpties augstāk. Pats sportists raksta: "Cerams, ka šī bija sliktākā diena šogad, jo nesanāca pilnīgi nekas. Treniņos arī gāja kā pa viļņiem - kamanas iet ļoti labi, kad nobraucu labu braucienu, tad viss ir kārtībā, bet šoreiz netiku galā ar trasi. Jānomierinās, jāsakārto domas, jāaizmirst notikušais, un jāgatavojas nākošajām sacensībām."


Komandu stafetē Latvijas komandas sastāvs bija tieši tāds pats kā pirms gada Altenbergā, kad tika izcīnīta 2. vieta - Elīza Cauce, Artūrs Dārznieks, Andris Šics/Juris Šics. Vairākas komandas, tajā skaitā Krievija, piedzīvoja kritienus, taču mūsējie aizvadīja stabilus braucienus, un arī pieļautās kļūdas ļāva finišēt 3. vietā (+1.638) Eiropas Čempionātā (5. vieta 5. Viessmann Pasaules kausa posmā). Par uzvarētājiem bez lieliem pārsteigumiem kļuva Vācijas komanda ar Natāliju Geisenbergeri, Ralfu Paliku un Tobaisu Vendlu/Tobiasu Ārltu (2:42.348), bet sudraba godalgas Austrijas sportistiem Miriamai Kastlungerei, Volfgangam Kindlam un Tomasam Stoiam/Lorenzam Kolleram (+1.269). Komandu stafetes Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā Latvija pagaidām ieņem 5. vietu.


Viessmann Pasaules kauss jau nākamajā nedēļas nogalē kamaniņu sporta eliti pulcēs šeit pat Latvijā - Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē -, kur arī mūsējiem beidzot būs iespēja izbaudīt mājas trases priekšrocības!

2017.01.06. 9407
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK