LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā

Gaidāmajā nedēļas nogalē, 13.-15. janvārī, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks VIESSMANN Pasaules kausa 6.posma, BMW Sprinta kausa 3.posma un VIESSMANN 3.komandu stafetes sacensības kamaniņu sportā, kas ir nebijis gadījums sporta veida vēsturē, kad visas septiņas disciplīnas noritēs divās dienās. Ceturtdien Elektrum Olimpiskā centra telpās norisinajās preses konference, kur sportisti un treneri dalījās ar savām pārdomām par aizvadīto sezonas daļu un prognozēm Pasaules Čempionātam.



Latvijas izlases vecākais treneris Kaspars Dumpis, runājot par komandu: “Pagaidām treniņos veicas dažādi, jo pie tik ātra un kvalitatīvi sagatavota ledus šogad nav braukts. Trasē ir dažas vietas, pie kuru izbraukšanas mums vēl ir jāpiestrādā. Šī sezona mums nav bijusi tik veiksmīga, kā varējām vēlēties, tāpēc novēlu - lai Siguldā katrs sportists nobrauc savas labākās sacensības, lai ar pacilājošu sajūtu varam doties uz pasaules čempionātu.”



Latvijas izlases sportists Inārs Kivlenieks, kuram sacensības sāksies jau piektdien Nāciju kausā, par sezonas sākumu un savām iespējām komentē: “Es esmu uzbūvējis pilnīgi jaunu tehniku, sev neraksturīgu. Tādu, ar kuru neesmu braucis un testējis. Patīk tendences, nepatīk tas, ka pagaidām netieku galā visās trasēs. Pēdējie divi Viessmann Pasaules kausa posmi ir neizdevušies - vienā kritiens, vienā daudz kļūdu, kuras nedrīkst pieļaut sacensībās. Bet es zinu, kas kamanai jāuzlabo, lai viņa sāktu klausīt vairāk. Siguldā iet ļoti labi, un negribēju neko mainīt pirms šī posma, tā kā domāju, ka jānobrauc labi Siguldā, un tad uz Pasaules Čempionātu tās nianses kamanām, kuras citās trasēs vēl neapmierina, droši vien pārtaisīšu nedaudz. Par sezonas sakumu varētu teikt, ka nebiju apmierināts ar sasniegtajām vietām. Paskatoties rezultātus, piemēram, 1. Viessmann Pasaules kausa posmā, zaudējot nepilnas četras desmitdaļas, biju tikai 13. vietā - pie kamaniņu braucējiem tik blīvi rezultāti ir ļoti reti bijuši. Šogad visās sacensībās pilnīgi visas komandas ir pielikušas, un nav vairs neviens tāds sportists, kas varētu laika ziņā nenormāli atrauties no konkurentiem. Droši vien, ka to mazo nianšu dēļ, labi nobraucot jebkurš var būt trijniekā, un jebkurš var būt zemāk. Jāsaliek visu kopā un jānobrauc labi braucieni Siguldā.”



Jautāts par trases profiliem, I. Kivlenieks atzīmē, ka “trase ir ļoti ātra un nav uztaisīta maksimāli sarežģīta, bet nav arī tik vienkārša, kā bija uz Pasaules Čempionātu vai Viessmann Pasaules kausu pagājušajā gadā. Ir šādi tādi knifiņi, kuri šoreiz mums jāizdomā. Arī paši latvieši aizķeras.”



K. Dumpis uzsver, ka “arī Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija tiecas uz to, lai padarītu trases mazliet interesantākas skatītājiem, un padarītu viņas grūtākas. Skatītāji tomēr redz tās kļūdas. Cenšamies atslēgas vietas uztaisīt trases augšdaļā - tas ir ne tikai Siguldā, tas ir jebkurā trasē. Tad jau redzēs, kura būs tā atslēgas vieta šeit, bet tāda ir tendence, uz to trādā tehniskais delegāts, lai nebūtu tā, ka brauciens braucienā, visi brauc vienādi. Skatītājiem jāredz, ka ir sānslīdes, atsitieni pret apmalīti."



Olimpisko spēļu medaļnieks Juris Šics atzīst, ka “Korejā pat speciāli ir tāda vieta uztaisīta. Pēc garās taisnes, pirms virāžas ir tāds maziņš metiens, un tur ir ļoti svarīga ieeja. Tas ir speciāli uztasīts, tur ir rēķināts, lai kamanai būtu iespēja norauties. Tas ir bijis iekšā jau projektā."



Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga pateicas kamaniņu sporta ilggadējiem sadarbības partneriem Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), Siguldas pilsētas domei, Lattelecom, SIA “ Inchcape BM AUTO” bez kuru palīdzības nebūtu iespējams 24.reizi sarīkot VIESSMANN Pasaules kausa 6.posma sacensības. Strenga uzver: “Prieks, ka šoreiz mums ir jauns partneris sacensību translēšanas producēšanā – Lattelecom, mēs kopā ar viņiem ceļam savu kvalitātes latiņu. Ikviens nacionālais atbalstītājs ir liela vērtība! ” Strenga atzīmē, ka šīs sacensības ir pēdējās pirms sezonas galvenā starta – Pasaules čempionāta, kurā ir cerības uz labiem rezultātiem. Pēc trīs nedēļām Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē notiks FIL Pasaules čempionāts junioriem.



“Lattelecom atbalsta kamaniņu sportu - vienu no ātrākajiem sporta veidiem pasaulē un piedāvā līdzjutējiem iespēju skatīties sacensību tiešraides televīzijā. Arī esot ārpus mājas vai ceļā, Latvijas sportistu startiem varēs sekot līdz, savās viedierīcēs lejuplādējot aplikāciju Shortcut”, uzsvēra Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks. Tiešraides varēs vērot Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport, kas skatāms visās Lattelecom televīzijas platformās. Kanāls Best4Sport TV atrodams Lattelecom Interaktīvajā TV kanālā nr.403 un Lattelecom Virszemes TV kanālā nr.33, kā arī aplikācijā Shortcut.


 



Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
Latvijas izlase gatava cīnīties par augstām vietām Siguldā
2017.01.12. 9951
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK