LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Gudramovičam/Kalniņam sudrabs 3. BMW Sprinta Pasaules kausa posmā

Svētdien, 15. janvārī, Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē norisinājās BMW Sprinta Pasaules kausa 3.posma sacensības kamaniņu sportā, kur piecpadsmit labākie vīrieši, sievietes un divnieki pēc aizvadītā VIESSMANN Pasaules kausa 6.posma rezultātiem veica vienu braucienu.



Divnieku ekipāžām uzvaru izcīnīja Vācijas ekipāža Toni Eggerts/Saša Benekens (30,890 sekundes), kuri par 0,090 sekundēm apsteidza Oskaru Gudramoviču/Pēteri Kalniņu. Trešajā vietā arī Vācijas duets Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kas saviem tautiešiem zaudēja 0,116 sekundes. Otra latviešu ekipāža Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs finišēja 11.vietā, līderiem zaudējot 0,477 sekundes, un pēc finiša atzina, ka “kļūdījāmies atslēgas vietā – divpadsmitajā un trīspadsmitajā virāžā –, kā dēļ nedabūjām ātrumu un nespējām paātrināties. Taču ir gandarījums, ielikti labi pamati sezonas galvenajām sacensībām, kas norisināsies Austrijā . Viss ir kārtībā.”



Sieviešu konkurencē uzvarēja Krievijas kamaniņbraucēja Tatjana Ivanova (30,692 sekundes), kas par 0,212 sekundēm apsteidza vācieti Natāliju Geisenbergeri. Trešajā vietā Viktorija Demčenko, kas savai tautietei zaudēja 0,215 sekundes, savukāart Elīza Cauce un Ulla Zirne finišēja 9.un 10.vietā, attiecīgi zaudējot līderei 0,409 un 0,468 sekundes. U. Zirne pēc finiša atzina, ka brauciens bijis labs, arī uztraukums nav bijis. Uz Pasaules Čempionātu sportiste dodas ar cerību par sezonas labāko rezultātu.



Vīriešu sacensībās dubultuzvara Krievijas sportistiem. Pirmais finišu sasniedza Romans Repilovs (27,585 sekundes), kuram 0,025 sekundes zaudēja komandas biedrs Pavličenko Romans. Trešajā vietās austrietis Volfgangs Kindls, kas no līdera atpalika par 0,057 sekundēm. Artūrs Dārznieks atkārtoja 6. Viessmann Pasaules kausa posmā uzrādīto rezultātu un finišēja 7.vietā (+0,177 sekundes), Inārs Kivlenieks 8.vietā (+0,197 sekundes), Riks Kristens Rozītis 12.vietā (+0,316 sekundes), bet Kristaps Mauriņš 14.vietā (+0,413 sekundes). I. Kivlenieks komentē, ka sprinta braucienu veica ļoti labi, bet acīmredzot ar to vienkārši nepietika. Dažas kļūdiņas bija, vienā vietā izslīdēja kamana, kas Siguldā laikam ir pietiekami daudz, lai nefinišētu augstā vietā.



Sacensības turpināsies ar BMW Pasaules kausa posma komandu stafeti.
VIESSMANN Pasaules kausa 6.posma rezultāti ir pieejami pēc katra brauciena www.fil-luge.org un www.kamanas.lv.

2017.01.15. 8225
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK