LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjodam sudrabs 3. Junioru Pasaules kausa posmā

Austrijas pilsētā Insbrukā šajā nedēļas nogalē, 14. un 15. janvārī, tika aizvadīts 3. Junioru Pasaules kausa posms, kurā Latvijas labākajam junioram Kristeram Aparjodam 2. vieta.



Pirmie divi Junioru Pasaules kausa posmi decembra sākumā norisinājās Kanādā, kur Latvijas Junioru izlase nestartēja, tādēļ jaunajiem sportistiem šī bija pirmā iespēja šajā sezonā sacensties ar saviem vienaudžiem no visas pasaules.



Puišu konkurencē talantīgais Kristers Aparjods, kurš pagājušajā gadā kļuva par pasaules junioru vicečempionu, arī šogad trīs nedēļas pirms Junioru Pasaules čempionāta, kas norisināsies Siguldā, apliecināja savu piederību pasaules labākajiem jaunajiem kamaniņu braucējiem, finišējot stabilā otrajā vietā, 0.356 sekundes aiz uzvarētāja austrieša Niko Gleiršera un gandrīz četras sekundes desmitdaļas priekšā bronzas godalgas ieguvējam itālim Fabianam Malleieram. Pats sportists raksta, ka „šodien nobraucu salīdzinoši labi. Otro braucienu gan nedaudz labāk izpildījuma ziņā, gan arī laiks bija ātrāks. Tomēr nav sajūta, ka varētu sev uzsist pa plecu par labi padarītu darbu. Varētu teikt, ka šo nedēļu veltīju kamanu testēšanai tieši pirms sezonas nozīmīgākajiem startiem, tāpēc pirms sacensībām nācās veikt krasas izmaiņas tieši kamanu sakarā. Protams, rezultāts varēja būt labāks, bet kopumā ir labi, kā ir. Tālāk uz Eiropas Čempionātu dodos ar nedaudz skaidrāku skatu uz dzīvi, bet vēl joprojām darāmā ir daudz un tikai jāturpina strādāt tālāk.”



Divnieku sacensībās abas Latvijas ekipāžas – Gunārs Bergs/Ralfs Vanzovičs un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme – uzrādīja gandrīz identiskus laikus, ierindojoties attiecīgi 11. un 12. vietā. Savukārt meiteņu sacensībās divas TOP10 vietas – Elīna Ieva Vītola astotā (+0.742) un Anda Upīte (+0.793) desmitā.



Jauniešu A grupā 12. un 13. vieta attiecīgi Gintam Bērziņam un Lūkasam Krastam, bet starp meitenēm vienīgā latviete Frančeska Bona diemžēl diskvalificēta.



Junioriem sezona turpināsies nākamajā nedēļas nogalē, 21. un 22. janvārī, Vācijas pilsētā Oberhofā, kur norisināsies 38. FIL Junioru Eiropas Čempionāts un 4. Junioru Pasaules kausa posms.

2017.01.15. 8927
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK