LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Aparjodam sudrabs Eiropas čempionātā, komandu stafetē Latvijai bronza

Vācijas pilsētā Oberhofā 21. un 22. janvārī tika aizvadīts 4. Junioru Pasaules kausa posms, kur tika sadalīti tituli arī 38. FIL Junioru Eiropas čempionātā. Starp Latvijas jaunajiem sportistiem labākais rezultāts – 2. vieta – Kristeram Aparjodam, bet komandu stafetē Latvijai bronzas godalga.


Puišu konkurencē Kristers Aparjods, kurš pagājušajā nedēļas nogalē Insbrukā Pasaules kausa posmā finišēja otrais, spēja panākumu atkārtot un izcīnīt vēl vienu sudraba godalgu, kā arī sudrabu Eiropas čempionātā. Uzvarētājam vācietim Maksam Langenhānam (1:30.823) K. Aparjods piekāpās vien par 0.099 sekundēm, taču trešās vietas ieguvēju austrieti Niko Gleiršeru apsteidza par 0.121 sekundēm. Sportists pats aizvadītajā nedēļas nogalē atzina, ka testēja kamanas pirms sezonas svarīgākajiem startiem un galvenais, lai viss ir kārtībā uz Pasaules Junioru čempionātu. Edgars Kārnītis finišēja 2.659 sekundes lēnāk kā uzvarētājs un ierindojās 21. vietā.


Starp meitenēm labāko rezultātu uzrādīja Ieva Elīna Vītola, uzvarētājai vācietei Džesikai Tībelai piekāpjoties par 0.759 sekundēm. Sigitai Bērziņai un Andai Upītei attiecīgi 14. un 15. vieta (13. un 14. Eiropas čempionātā).


Divnieku ekipāžu konkurencē Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem 9. vieta, 0.840 sekundes aiz uzvarētājiem vāciešiem Hannesa Orlamundera/Paula Gubica, savukārt Gunāram Bergam/Ralfam Vanzovičam 14. rezultāts (+1.653).


Sacensības noslēdzās ar komandu stafeti, kur Latvijas sportisti nereti mēdz uzrādīt savus labākos braucienus - Kristeram Aparjodam, Ievai Elīnai Vītolai un Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem Eiropas bronza, uzvarētājiem Vācijas komandai piekāpjoties par 1.025 sekudēm. K. Aparjods savā etapā uzrādīja labāko, bet Elīna Ieva Vītola otru labāko laiku, divnieku ekipāžai septītais rezultāts.


Jauniešu A grupā 11. Un 13. Vieta attiecīgi Gintam Bērziņam (+1.577) un Lūkasam Krastam (+1.716), savukārt meiteņu konkurencē Frančeska Bona finišēja 17. vietā (+2.932).


Junioru Pasaules čempionāts jau pēc divām nedēļām, 4. un 5. februārī, norisināsies Siguldas trasē, kur K. Aparjods uzskatāms par vienu no galvenajiem pretendentiem uz pjedestāla augstāko pakāpienu.

2017.01.22. 7990
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK