LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem bronza Nāciju kausā Phjončanā

Pirmā starptautisko sacensību nedēļa 2018. gada Olimpisko spēļu trasē Phjončanā, Dienvidkorejā, piektdien, 17. februārī, sākusies ar Nāciju kausa sacensībām. Labākais rezultāts – bronzas godalgas - Andrim un Jurim Šiciem, kā arī 8. Viessmann Pasaules kausa posmam kvalificējušies visi Latvijas sportisti.



Phjončana uzņems līdz šim lielāko dalībvalstu skaitu Pasaules kausa posmā, kur piedalīsies 140 atlēti no 30 pasaules valstīm, un to apliecināja arī lielā konkurence Nāciju kausa sacensībās. Gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē startējušo dalībnieku skaits pārsniedza 40 sportistu robežu, savukārt divnieku ekipāžas šoreiz sešpadsmit.



Abu iepriekšējo Olimpisko spēļu medaļnieki Andris Šics/Juris Šics, kuri Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā ieņem 6. vietu, pirmo reizi šajā sezonā stājās uz starta Nāciju kausā, kur šoreiz startēja virkne pieredzējušu kamaniņu braucēju, tādēļ iekļūšana pirmajā trijniekā bija krietni grūtāka kā ierasts. Trases vidusdaļā brāļi bija izvirzījušies 1. vietā, par vairāk kā trīs sekundes desmitdaļām apsteidzot tuvākos sekotājus, taču finišā šo laiku tomēr izdevās atgūt un par vēl 0.318 sekundēm palielināt krieviem Aleksandram Denisjevam/Vladislavam Antonovam. Otrās vietas ieguvējiem pieredzējušajiem austriešiem un šī gada Pasaules čempionāta medaļniekiem Peteram Penzam/ Georgam Fišleram Šicu duets piekāpās par nieka sekundes tūkstošdaļu.



Lielisku rezultātu sieviešu konkurencē uzrādīja arī Ulla Zirne, kura finišēja 4. vietā, uzvarētājai vācietei Jūlijai Taubicai zaudējot pussekundi. U. Zirne startā uzrādīja tikai 30. labāko laiku, taču trases gaitā spēja ļoti pārliecinoši atgūt zaudēto, sasniedzot arī lielāko ātrumu starp visām startējušajām dalībniecēm – 116.11km/h. Kendija Aparjode spēja uzrādīt vēl vienu augstvērtīgu rezultātu, ieņemot astoto vietu (+0.583). Tāpat kā U. Zirne, arī K. Aparjode startā uzrādīja tikai 23. rezultātu, taču trases gaitā spēja reabilitēties, atgūstot vairāk kā četras sekundes desmitdaļas.



Vīriešu konkurencē Latviju pārstāvēja Kristaps Mauriņš un pirms divām nedēļām kronētais pasaules junioru čempions Kristers Aparjods, kuri ieņēma attiecīgi 15. (+0.713) un 16. (+0.980) vietu. Abi sportisti trases gaitā bija spējuši izvirzīties pat 9. vietā, taču finišā nedaudz pietrūka ātruma.



8. Viessmann Pasaules kausa posmam sev starta vietu jau ir nodrošinājuši Inārs Kivlenieks, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks, Elīza Cauce un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.



Sacensības varēs vērot tiešraidē Best4Sport kanālā, kas pieejams visās Lattelecom TV platformās - 403. kanālā, 33. kanālā, kā arī Shortcut aplikācijā.



Sestdien, 18. februārī


Pirmais brauciens divvietīgās ekipāžas - 08.20
Otrais brauciens divvietīgās ekipāžas - 09:40
Pirmais brauciens sievietes - 12:00
Otrais brauciens sievietes - 13:20



Svētdien, 19. februārī


Pirmais brauciens vīri - 9.20
Otrais brauciens vīri - 10.55
Komandu stafete - 13.00

2017.02.17. 9282
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK