LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Zirnei 7. vieta un karjeras rekords Phjončanā

2018. gada Olimpisko spēļu trasē Phjončanā, Dienvidkorejā sestdien, 18. februārī, aizvadīta 8. Viessmann Pasaules kausa posma pirmā diena ar divnieku ekipāžu un sieviešu sacensībām. Ullai Zirnei līdz šim labākais rezultāts karjerā pieaugušo konkurencē – 7. vieta.


Latvijas sportisti pēc pirmajiem treniņiem Phjončanas trasē atzina, ka tā ir unikāla un ļoti sarežģīta, tādēļ problēmas varētu sagādāt arī pieredzējušiem sportistiem un rezultātus prognozēt šoreiz ir vēl grūtāk.


Divnieku ekipāžu sacensībās piektdienas Nāciju kausa bronzas godalgu ieguvēji Andris un Juris Šici divu braucienu summā finišēja 13. vietā, 1.138 sekundes aiz uzvarētājiem un šīs sezonas absolūtajiem favorītiem vāciešiem Toni Egerta/Sašas Benekena. Brāļu Šicu duets pirmajā braucienā uzrādīja 10. labāko laiku, taču trases vidusdaļā pat atradās 3. vietā. Arī otrajā braucienā trases pirmo daļu brāļi veica pārliecinoši, atrodoties 4. vietā, braucienā, taču finišā 15. rezultāts un kopsummā nācās atkāpties dažas vietas. Arī sudraba un bronzas godalgas Vācijas sportistiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Ārltam un Robinam Goikem/Dāvidam Gammam. Otrs latviešu duets Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu un nefinišēja, taču neviens no sportistiem nav guvis nopietnas traumas.


Sieviešu sacensībās Ulla Zirne sarežģītajā Phjončanas trasē spēja uzrādīt līdz šim labāko rezultātu pieaugušo konkurencē, izcīnot 7. vietu. Sportiste aizvadīja divus stabilus braucienus, pirmajā uzrādot 9. labāko laiku, ko par gandrīz divām sekundes desmitdaļām izdevās uzlabot otrajā braucienā, kas ļāva arī pacelties kopsummā. 21 gadu jaunā sportiste uzvarētājai krievietei Tatjanai Ivanovai piekāpās par 0.772 sekundēm, kura par 46 sekundes simtdaļām apsteidza vācieti Natāliju Geisenbergeri. Pārsteidzoša bronzas godalga 20 gadus jaunajai vācu sportistei Jūlijai Taubicai, kurai līdz šim nav izdevies izcīnīt godalgas pieaugušo konkurencē. Elīza Cauce, kurai šoreiz 11. vieta (+1.110), aizvadīja divus laika ziņā gandrīz identiskus braucienus, uzrādot attiecīgi 12. un 11. laiku, taču abos tika pieļautas kļūdas, kuras liedza pakāpties augstāk. Kendijai Aparjodei sacensības Olimpiskajā trasē beidzās neveiksmīgi un bez rezultāta, jo pirmajā braucienā tika piedzīvots smags kritiens, kā arī gūta kājas trauma.


Sacensības svētdien turpināsies ar vīriešu braucieniem un komandu stafeti, ko varēs vērot tiešraidē Best4Sport kanālā, kas pieejams visās Lattelecom TV platformās - 403. kanālā, 33. kanālā, kā arī Shortcut aplikācijā.



Svētdien, 19. februārī


Pirmais brauciens vīri - 9.20
Otrais brauciens vīri - 10.55
Komandu stafete - 13.00

2017.02.18. 9635
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK