LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Dubulta bronza Nāciju kausā Altenbergā

Piektdien Vācijas pilsētā Altenbergā aizvadītas pēdējās šīs sezonas Nāciju kausa sacensības, kam nedēļas nogalē sekos arī noslēdzošais 9. Viessmann Pasaules kausa posms un 6. BMW Komandu stafetes Pasaules kausa posms. Latvijai šoreiz veselas divas bronzas godalgas – Kristeram Aparjodam un Andrim Šicam/Jurim Šicam, kā arī visi Latvijas sportisti ir kvalificējušies pamatsacensībām.


Vīriešu sacensībās lielisku sniegumu pieaugušo konkurencē turpina rādīt juniors Kristers Aparjods, finišējot 3. vietā. Jaunais sportists aizvadīja lielisku braucienu jau no paša starta, kur uzrādīja 6. labāko laiku, un trases beigu daļā spēja pakāpties, finišējot 0.414 sekundes aiz uzvarētāja austrieša Reinharda Egera. Rikam Kristenam Rozītim pēc neveiksmīga startā, kurā 26. labākais laiks, trases gaitā izdevās pakāpties par veselām 20 pozīcijām un finišēt 6. vietā, 0.471 sekundes aiz uzvarētāja. Kristaps Mauriņš startā bija krietni pārāks par komandas biedriem un spēja uzrādīt 3. labāko laiku, taču trasē savu pārsvaru pakāpeniski zaudēja, finišējot 11. vietā (+1.113).


Divnieku ekipāžu sacensībās brāļiem Šiciem jau otro nedēļu pēc kārtas Nāciju kausā bronzas medaļas. Titulētais duets aizvadīja pārliecinošu un stabilu braucienu, un trases vidusdaļā pat atradās otrajā vietā, taču finišā par divām sekundes simtdaļām piekāpās sudraba godalgu ieguvējiem amerikāņiem Jakobam Hirnsam/Entonijam Espinozam. Uzvarētājiem krieviem Aleksandram Denisjevam/Vladislavam Antonovam, kuri bija labākie Nāciju kausā pagājušajā piektdienā Phjončanā, Andris un Juris Šici zaudēja 0.144 sekundes. Latvijas jaunākais duets Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs arī aizvadīja stabilu braucienu un finišēja 12.  vietā (+0.796). 


Pārējiem izlases sportistiem – Elīzai Caucei, Ullai Zirnei, Ināram Kivleniekam, Artūram Dārzniekam un Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam – vieta pamatsacensībās jau ir nodrošināta.


Dāmu konkurencē Latvija šoreiz netika pārstāvēta, taču Ulla Zirne, kura šosezon ir startējusi septiņos no deviņiem Nāciju kausa posmiem, kopvērtējumā ieņem 2. vietu.



Sacensības varēs vērot tiešraidē Best4Sport kanālā, kas pieejams visās Lattelecom TV platformās - 403. kanālā, 33. kanālā, kā arī Shortcut aplikācijā.


Sestdien, 25. februārī:


Pirmais brauciens divvietīgās ekipāžas – 11:00
Otrais brauciens divvietīgās ekipāžas – 12:20
Pirmais brauciens vīrieši – 13:45
Otrais brauciens vīrieši – 15:25


Svētdien, 26. februārī:


Pirmais brauciens sievietes – 10:35
Otrais brauciens sievietes – 11:45
Komandu stafete - 13.35

2017.02.24. 8616
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK