LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem 4. vieta sezonas noslēgumā, Aparjodam un Kivleniekam TOP10

Sestdien, 25. februārī, Vācijas pilsētā Altenbergā aizvadīta devītā un noslēdzošā Viessmann Pasaules kausa posma divnieku ekipāžu un vīriešu sacensības. Andrim un Jurim Šiciem vēl viens augstvērtīgs panākums – 4. vieta -, kā arī TOP10 vīriešu konkurencē Kristeram Aparjodam un Ināram Kivleniekam - 8. un 9. vieta. 


Andris un Juris Šici ir aizvadījuši stabilu sezonu, piecos no deviņiem Viessmann Pasaules kausa posmiem finišējot labāko sešiniekā, tajā skaitā 4. vietā sezonas noslēdzošajā posmā. Brāļi jau pirmajā braucienā uzrādīja 4. labāko rezultātu, ko izdevās nosargāt arī par spīti ne tik veiksmīgam otrajam braucienam, kurā 7. rezultāts. Divu braucienu summā uzvarētājiem un sezonas absolūtajiem līderiem vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam latviešu duets piekāpās par 0.565 sekundēm. Sudraba godalgas pieredzējušajam amerikāņu divniekam ar Metu Mortensenu/Džeisonu Terdimanu (+0.358), kuriem arī 3. vieta Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā, bet bronza Robinam Goikem/Deividam Gammam (+0.399). Sezonas kopvērtējumā brāļiem Šiciem augstā 5. vieta.


Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs aizvadīja divus samērā līdzīgus braucienus, uzrādot attiecīgi 15. un 18. labāko laiku, kas kopsummā deva 16. vietu. Viessmann Pasaules kausa posma kopvērtējumā Putins/Marcinkēvičs šajā sezonā ieņem 23. vietu, taču startēja tikai piecos no deviņiem posmiem. Siguldā jaunais duets izcīnīja augsto 8. vietu, kā arī bija vienpadsmitie Eiropas Čempionātā.


Jau trešo Viessmann Pasaules kausa posmu pēc kārtas neveiksmīgs starts izvērtās Oskaram Gudramovičam/Pēterim Kalniņam, kuri pirmajā braucienā trases beigu daļā pieļāva liktenīgu kļūdu un ieņēma 24. vietu, ko otrajā braucienā izdevās nedaudz uzlabot un kopsummā pakāpties uz 22. vietu. Sportisti Viessmann Pasaules kausa posmā ilgi turējās labāko sešiniekā, taču pēc pēdējā posma nācās atkāpties uz 7. vietu. Lielisku nedēļas nogali Gudramovičs/Kalniņš aizvadīja Siguldā, kur izcīnīja sudraba godalgas individuāli un sprintā, kā arī bronzu komandu stafetē.


Vīriešu sacensībās arī pēdējam posmam kvalificējās visi Latvijas sportisti, tajā skaitā juniors Kristers Aparjods, kurš jau otro nedēļu pēc kārtas uzrādīja labāko rezultātu starp latviešiem un finišēja 8. vietā. Cīņa par uzvaru posmā un arī Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā bija spraiga, un otrajā braucienā vairākas reizes tika laboti trases rekordi, kā arī uzrādīti kopumā krietni labāki rezultāti kā pirmajā braucienā. K. Aparjodam pirmajā braucienā septītais rezultāts, ko laika izteiksmē otrajā braucienā izdevās uzlabot, taču kopsummā nācās atkāpties uz 8. vietu. Jaunais sportists šajā sezonā startēja četros Viessmann Pasaules kausa posmos, kas bija pirmie viņa karjerā, un sezonas kopvērtējumā 29. vieta.


Inārs Kivlenieks, kurš tikai par septiņām sekundes simtdaļām piekāpās K. Aparjodam un ieņēma 9. vietu, abos braucienos rādīja lielisku sniegumu trases augšā un sarežģītākajās virāžās, taču abos braucienos arī pieļāva kļūdas pašās beigās, kas maksāja vairākas sekundes desmitdaļas un vietu labāko sešiniekā. I. Kivleniekam otrais brauciens izvērtās pat par pussekundi ātrāks, taču ļāva pakāpties tikai par divām pozīcijām. Viessmann Pasaules kausa kopvērtējumā sportistam augstā 12. vieta.


Riks Kristens Rozītis, kurš pēc pirmā brauciena atradās 8. vietā, arī otrajā braucienā savu sniegumu laika izteiksmē uzlaboja, taču summā nācās atkāpties uz 13. vietu. Sezonas kopvērtējumā 22 gadus jaunajam sportistam 17. vieta.


Kristapam Mauriņam otrais brauciens izdevās par teju sekundi ātrāks kā pirmais, un kopsummā 25. vieta. Neveiksmīgas sacensības izvērtās aizvadītās nedēļas 8. vietas ieguvējam Artūram Dārzniekam, kurš pieļāva lielas kļūdas abos braucienos un kopsummā 31. vieta. Sezonas kopvērtējumā abi sportisti attiecīgi 32. un 20. vietā.


Par Viessmann Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju pārliecinoši kļuva 20 gadus jaunais krievu sportists Romāns Repilovs, kurš tikai pirmo gadu startēja pieaugušo konkurencē. Viņa kontā jau ir divi pasaules junioru čempiona tituli, kā arī sudrabs šogad Pasaules čempionātā. Sudrabs titulētajam Vācijas sportistam Fēliksam Loham, savukārt uz 3. vietu pēdējā posmā izdevās pakāpties austrietim un jaunajam Pasaules čempionam Volfgangam Kindlam.


Sacensības svētdien turpināsies ar sieviešu braucieniem un komandu stafeti, ko varēs vērot tiešraidē Best4Sport kanālā, kas pieejams visās Lattelecom TV platformās - 403. kanālā, 33. kanālā, kā arī Shortcut aplikācijā.


Svētdien, 26. februārī:


Pirmais brauciens sievietes – 10:35
Otrais brauciens sievietes – 11:45
Komandu stafete - 13.35

2017.02.25. 10117
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK