LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Otrais kontroltreniņš olimpiskajā trasē noslēdzies


Piektdien, 10. novembrī Phjončhanas treniņnometnes pirmspēdējā treniņu dienā Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase aizvadīja otros kontrolbraucienus jeb iekšējās kvalifikācijas sacensības, kas sniedz iespēju iegūt punktus un kvalificēties 2018. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā.



Šajā kontroltreniņā vīru konkurencē atkal uzvar Inārs Kivlenieks (1:37.172) tikai par vienu simtdaļu apsteidzot Kristeru Aparjodu (1:37.182), savukārt trešajā vietā vakardienas pēdējā pozīcijā atstātais Riks Kristens Rozītis (1:37.464), bet ceturtais un piektais - Artūrs Dārznieks un Kristaps Mauriņš.



Dāmu konkurencē viss nemainīgi - ārākā Elīza Cauce (1:34.848), aiz sevis atstājot Kendiju Aparjodi (1:35.401), Ullu Zirni (1:35.496) un Elīnu Ievu Vītolu (1:36.004).



Divvietīgajās ekipāžās šodien absolūti pārāki bija Andris Šics/Juris Šics (1:34.362), otrie Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš (1:34.763), bet trešie tāpat kā vakar - Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs (1:38.008).



Latvijas izlases galvenais treneris atzīst, ka nav līdz galam apmierināts ar rezultātiem, bet priecē tas, ka sportistiem ir izdevies veikt arī ļoti labus braucienus: "Kontroltreniņi notika divas dienas pēc kārtas nedēļas beigās, jo sākumā mēs daudz testējām kamanas. Noslēdzošajā treniņā būs stafetes braucieni. Nevaru teikt, ka esmu ļoti apmierināts ar sasniegtajiem rezultātiem, jo daļa sportistu tā arī līdz galam netika galā ar trasi, kaut gan katram ir izdevies veikt arī pāris ļoti labus braucienus. Trase ir izbraucama, bet jābrauc ļoti precīzi un, lai iegūtu labu laiku, trase ir jāiemīl. Kā arī braucot jāspēj atslābināties, kas dod papildus paātrinājumu un labāku finiša laiku. Mums jāturpina strādāt, lai uzlabotu braukšanas prasmes trasēs, kurās nav spiediena virāžās (tāda ir tieši šī trase). Tāpat arī jāpilnveido tehnika, lai trasēs, kurās nav liela spiediena virāžās, kamanas būtu vēl stabilākas un ātrākas."



Jau nākamnedēļ, 18. un 19. novembrī Latvijas izlase piedalīsies pirmajās Vessmann pasaules kausa sacensībās Austrijas trasē Innsbrukā. 


 

2017.11.10. 6762
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK