LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Šiciem ceturtā vieta Kanādā, Rozītis divpadsmitais

Ar divnieku ekipāžu un vīriešu sacensībām Kalgarī, Kanādā piektdien sācies 4. Viessmann Pasaules kausa posms. Brāļiem Andrim un Jurim Šiciem labākais rezultāts šosezon – 4. vieta. Starp vīriem labākais Riks Kristens Rozītis, kurš noslēdza labāko divpadsmitnieku.


Divnieku ekipāžu sacensībās pieredzējušie brāļi Šici bija vieni no lēnākajiem startā, taču trasē spēja zaudēto laiku atgūt un abus braucienus veikt bez kļūdām. Pēc pirmā brauciena sportisti ierindojās 5. vietā, taču otrajā braucienā ar divas sekundes simtdaļas lēnāku laiku izdevās pakāpties uz ceturto pozīciju, 0.389 sekundes aiz uzvarētājiem un sezonas līderiem vāciešiem Tonija Egerta/Sašas Benekena. Sudrabs austriešiem Peteram Penzam/Georgam Fišleram, bet bronza vāciešiem Tobiasam Vendlam/Tobiasam Arltam.


Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš arī uzrādīja lēnākus starta laikus un trasē pieļāva kļūdas - ar 12. un 11. labāko laiku braucienos summā 10. vieta. Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam turpretī vieni no labākajiem laikiem startā, taču nepārāk veiksmīgs pirmais brauciens, kur 18. vieta. Otrajā braucienā rezultātu izdevās uzlabot par gandrīz sekundes desmitaļu, uzrādot 10. rezultātu un summā 14. vieta.


Vīriešu sacensībās sezonas labākais rezultāts Rikam Kristenam Rozītim, kurš izcīnīja uzvaru Nāciju kausā dienu iepriekš. Pēc pirmā brauciena sportists ieņēma 11. vietu, taču otro braucienu veica vairāk kā divas sekundes desmitdaļas lēnāk un finišēja 16. vietā, bet summā 12. vieta. Nepārspēts jau otro posmu pēc kārtas palika vācietis Fēlikss Lohs, kuram R. K. Rozītis piekāpās par 0.749 sekundēm. Sudrabs mājiniekam kanādietim Samuelam Ednejam, kurš līdz šim šosezon vēl ne reizi nebija kvalificējies pamatsacensībām, bet bronza krievam Romānam Repilovam.


Kristers Aparjods, kurš pirmo reizi startē Ziemeļamerikā, trasē pieļāva kļūdas un pēc pirmā brauciena ieņēma 22. vietu. Otrajā braucienā jaunajais sportists uzrādīja par sekundes simtdaļu lēnāku laiku, taču 13. vieta braucienā, kas ļāva summā pakāpties uz 15. vietu. Artūrs Dārznieks pēc pirmā brauciena ieņēma 12. pozīciju, taču neveiksmīgi aizvadīja otro braucienu, kurā četras sekundes desmitdaļas lēnāks laiks un summā 19. vieta.


4. Viessmann Pasaules kausa posms turpināsies sestdien, 9. decembrī. Raidlaiki tiešraidē Lattelecom televīzijā, kanālā Best4Sport TV no 18:35 līdz 21:00, kad startēs sievietes, bet no 21:45 līdz 22:50 komandu stafete.

2017.12.09. 6935
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK