LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Junioriem vairāki TOP6 Pasaules kausā

No 7. līdz 10. decembrim Oberhofā, Vācijā aizvadīts 1. un 2. Junioru Pasaules kausa posms, kur startēja gan juniori, gan jaunieši, kopā 13 sportisti. 


1. Junioru Pasaules kausa posmā labākā starp latviešiem bija Elīna Ieva Vītola, kurai 8. vieta, 0.870 sekundes aiz uzvarētājas vācietes Džesikas Tībelas. Anda Upīte un Sigita Bērziņa attiecīgi 21. un 24. vietā. Visas trīs jaunās sportistes sezonas sākumu aizvadīja, trenējoties kopā ar pieaugušo izlasi un startējot Nāciju kausa sacensībās. Elīna Ieva Vītola, kura ir viena no četrām pretendentēm startam Olimpiskajās spēlēs Phjončhanā, decembra sākumā Altenbergā arī debitēja Viessmann Pasaules kausa izcīņā.


Tā bija iespēja gūt pieredzi un startēt pie daudz pieredzējušākām braucējām. Biju priecīga, kad nobraucu divus salīdzinoši labus braucienus. Abos braucienos uzrādīju personīgo laiku,” atzīst jaunā sportiste, norādot, ka mērķis šosezon ir būt stabilai.


Junioru divnieku ekipāža Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, kuri arī sezonas sākumu aizvadīja kopā ar pieaugušajiem, ierindojās 7. vietā, vairāk kā sekundi zaudējot jaunajiem itāļiem Ivanam Nagleram/Fabianam Malleieram.


Jauniešu A grupā 4. un 5. vieta Gintam Bērziņam un Lūkasam Krastam, 21. vietā Eduards Šēvics-Mikelšēvics, bet 33. vieta Kasparam Rinkam. Starp jaunietēm A 17. vietā Frančeska Bona, 31. vietā Justīne Maskale, 37. un 38. vieta Zanei Kalumai un Laimai Ligitai Osei. Jauniešu A divnieku ekipāžu konkurencē kopā startēja Lūkass Krasts un Eduards Šēvics-Mikelšēvics, kuriem 7. vieta.


Komandu stafetē Latvijas komandai ar Elīnu Ievu Vītolu, Gintu Bērziņu un Mārtiņu Botu/Robertu Plūmi 4. vieta.


2. Junioru Pasaules kausa posmā Elīna Ieva Vītola noslēdza labāko sešinieku, Sigita Bērziņa 21., bet Anda Upīte 27. vietā, bet Mārtiņam Botam/Robertam Plūmem divnieku ekipāžu konkurencē 8. vieta.


Jauniešu A grupā Lūkass Krasts 6. vietā, Eduards Šēvics-Mikelšēvics 14., Gints Bērziņš 29., Kaspars Rinks 36. vietā. Starp jaunietēm Frančeska Bona 20. vietā, Justīne Maskale 32., Laima Ligite Ose 37., Zane Kaluma 39. vietā. Eduars Šēvics-Mikelšēvics un Lūkass Krasts divnieku ekipāžu konkurencē finišēja augstajā 4. vietā. No goda pjedestāla viņus šķīra piecas sekundes simtdaļas.


Junioru vīriešu konkurencē Latvija netika pārstāvēta. Kristers Aparjods, kurš vēl ir junioru vecumā, šajā sezonā startē pieaugušo konkurencē.


3. Junioru Pasaules kausa posms 16. un 17. decembrī norisināsies Kēnigzē, Vācijā.

2017.12.13. 7164
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK