LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

Izlase dodas uz treniņnometni Vācijā

Latvijas Nacionālā kamaniņu sporta izlase jauno sezonu iesildīs treniņnometnē Vācijā, kur aizvadīs divas treniņu nedēļas Altenbergā un Oberhofā.


Izlase uz Altenbergu devās trešdien, 17. oktobrī, pēc nedēļas sākumā veiktajiem kontroltreniņiem Siguldas trasē. Kontroltreniņu mērķis bija atlasīt labākos sportistus startiem 2018./2019. gada sezonas Viessmann Pasaules kausa posmos Ziemeļamerikā. Otrais un trešais posms decembra sākumā norisināsies Kanādā – Vistleras un Kalgarī trasēs –, bet ceturtais posms nedēļu pirms Ziemassvētkiem tiks aizvadīts Leikplesidā, ASV. Ulla Zirne, Kristers Aparjods un Andris Šics/Juris Šics sev jau ir nodrošinājuši ceļazīmi uz visiem posmiem pēc veiksmīgajiem startiem Phjončhanas Olimpiskajās spēlēs 2018. gada februārī, bet pēc kontroltreniņu rezultātiem uz Ziemeļameriku dosies arī Inārs Kivlenieks, Kendija Aparjode un Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs. Elīza Cauce, Riks Kristens Rozītis, Artūrs Dārznieks un Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš turpinās treniņus Eiropas trasēs un gatavosies sezonas svarīgākajiem startiem, kas gaidāmi janvārī un februārī.


Kontroltreniņš Siguldā iekļāva četru braucienu summu – divi braucieni katrā kontroltreniņa dienā. Kopumā uzrādītie rezultāti vērtējami kā labi. Ņemot vērā to, ka pirms tiem ledus trasē bijām aizvadījuši tikai piecas dienas, priecē vairuma sportistu uzrādītā stabilitāte visos četros braucienos,” komentē izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.


Nometni Vācijā izlase aizvadīs pilnā sastāvā. No 19. līdz 21. oktobrim sportisti trenēsies Altenbergas trasē, bet no 23. līdz 26. oktobrim Oberhofā. K. Mauriņš atzīst, ka nometnes mērķis ir testēt jauno tehniku un piebraukt trasi, kas īpaši svarīgi būs Oberhofā, jo tur februāra sākumā norisināsies Eiropas čempionāts.


Atgriežoties no Vācijas oktobra beigās izlase turpinās treniņus Siguldas trasē līdz novembra vidum, kad dosies uz pirmo Viessmann Pasaules kausa posmu Insbrukā, Austrijā.

2018.10.17. 5827
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK