LATVIJAS KAMANIŅU SPORTA FEDERĀCIJA

LKSF un LSPA apvieno spēkus pētnieciskajā darbībā

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) un Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) trešdien – 17.oktobrī, parakstīja sadarbības līgumu kopīgu sporta zinātnes pētījumu veikšanā. Kā pauda LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens: “Šobrīd mūsu kopīgais mērķis ir strādāt pie Latvijas kamaniņu braucēju starta kustību biomehānisko parametru analīzes, lai mūsu sportisti uzrādītu labākus rezultātus starta rāvienos un veiksmīgāk startētu kamaniņu sporta sacensībās.”


Turpmākos divus gadus LSPA Fizisko darbaspēju pētniecības un Kinezioloģijas pētniecības laboratoriju zinātnieki sadarbosies ar LKSF speciālistiem un veiks pētnieciskās un novērojumu procedūras dažāda vecuma kamaniņu braucējiem, kas ļaus identificēt atlētu stiprās un attīstāmās puses, ar mērķi sekmēt viņu starta rāvienu izpildi un nobraucienu kamaniņu trasē.


LKSF prezidents Atis Strenga uzskata, ka: “Šāds atbalsts ir laba sadarbības forma starp sporta zinātniekiem un praktiķiem, ko veiksmīgi izmanto arī citās valstīs. LSPA pētnieki varēs praktiskā veidā pielietot pētnieciskās zināšanas un pieredzi, lai palīdzētu mūsu sportistiem gūt augstvērtīgākus panākumus starptautiskās sacensībās.”


Līguma parakstīšana un pušu tikšanās notika Akadēmijas telpās. Tajā piedalījās arī LSPA zinātņu prorektors, profesors Juris Grants, LKSF ģenerālsekretāre Dace Gods-Romanovska un Fizisko darbaspēju pētniecības laboratorijas vadītājs Edgars Bernāns.


Parakstītais līgums ir kā turpinājums 3.oktobrī uzsāktajai sadarbībai starp LSPA un Rīgas Tehnisko universitāti sporta inovāciju attīstīšanā, kas primāri paredz sadarbību ar tā saukto “renes sporta veidu” - kamaniņu sporta, bobsleja un skeletona federācijām, lai pētītu, piemēram, kamanu slieču slīdamības efektivitāti un sportistu biomehānisko kustību analīzi.

2018.10.17. 5120
Atbalstītāji »

Visi atbalstītāji
Turpinot pārlūkot mājaslapu, Tu piekrīti sīkdatņu izmantošanai.    OK